2021-12-20 18:00

Västerås SK - AIK Bandy
2 - 7

Spelarbetyg: VSK - AIK
Kapten tillika fjärdedomare Joneby bidrog till underhållande hets under första halvlek.

Spelarbetyg: VSK - AIK

Ett decimerat VSK kunde inte stå emot formstarka AIK under måndagskvällen. Gästerna tog taktpinnen från start och kunde avfärda Sportklubben komfortabelt med 2-7.

Efter två uppskjuta matcher pga covid-19 symptom i truppen var laget tillbaka på hemmaplan med en tuff uppgift. Allmänna Idrottsklubben kom in med vind i seglet efter att ha slagit Villa på hemmaplan under förra veckan och kändes hetare matchen igenom. VSK saknade flera nyckelspelare pga sjukdom vilket märktes, särskilt i anfallsspelet. I Landströms frånvaro fick Hompa, Vilén och Engström bära ett större ansvar vilket tyvärr inte gav så mycket utdelning. AIK vann rättvist och resultatet kändes logiskt givet förutsättningarna. Blir en genomgående brasklapp i betygen att truppen har varit sjukdomsdrabbad och flera spelare matchades hårt under kvällen.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba



Henrik Kjellson: 3
Gör flera kvalificerade räddningar i inledningen när AIK trycker på från början.

Jesper Hermansson: 1
Är stundtals otroligt slarvig i passningsspelet och fick kliva av planen med flera urpsrungsamerikaner på samvetet.

Max Mårtensson: 2
Vikarierade på högerbacken (!) och gjorde det godkänt med minsta möjliga marginal. Är precis som Hermansson delvis slarvig i passningsspelet.

Rasmus Sjöström: 2
Följsam och fin i många situationer men hade behövts en felfri insats för att sätta stopp för AIKs framtunga lag. Hade det tufft med Dzhusoev och Pettersson som ständigt hota VSK försvaret.

Oscar Gröhn: 2
Har det fullt upp matchen igenom med AIKs tunga anfall. Kämpar och sliter otroligt mycket men lyckas inte sätta stopp för gästerna denna kväll.

Joel Engström: 2
Fick kliva ner på vänsterhalven i Spångbergs frånvaro. Är mer bidragande i spelet än tidigare matcher och kommer till flera lägen men utan utdelning. Ser ibland ut som han nästan är för snabb för sitt eget bästa.

Magnus Joneby: 3
Tog steget upp på mittfältet matchen till ära. Blir stundtals hetsigt på planen under första halvlek när stins Labe inte hittade pipan och då var fjärdedomare Joneby på plats och satte ner foten. Skulle fått EP utvisad när Pettersson delar ut en riktigt ful crosschecking-eftersläng på en liggande VSK lagkapten.

Tobias Holmberg: 2
Märks att Hompa har steppat upp efter sin sjukdomsperiod då han såg betydligt piggare och mer intresserad ut. Får ta ett större ansvar i uppspelsfasen denna match men lyckas inte riktigt få ut något konstruktivt.

Pontus Vilén: 2
Blixtrar till ibland med fina åkningar men är för svag i beslutsfattandet. Letar lite för ofta passning istället för att gå på eget avslut och gör det onödigt svårt för sig. Kommer undan med en 2a då han matchades hårt och bidrog i många anfall.

Jesper Jonsson: 2
Skapade några lägen men då schabblade antingen isen eller Jonsson själv till det.

Kasper Sandgren: 2
Kommer faktiskt loss en del denna match och får även sätta sitt första mål för i år.

Daniel Johansson: 2
Dyker helt plötsligt upp på planen i andra halvlek. Stod inte med i matchtruppen men anslöt till andra halvlek efter inväntat negativt PCR-test. Super-sub-effekten uteblev då DJs entré i matchen inte ändrade särskilt mycket.

Melker Westman: 2
Sätter reduceringen till 1-2 när matchen fortfarande står och väger. Syns utöver det inte till särskilt mycket.

Figge Nilsson: 2
18-årige Nilsson avlastade i anfallet och gör det absolut godkänt.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Liam Burbery Gahm

Härnäst väntar Frillesås på mytomspunna Sjöaremossen redan på onsdag. En riktigt tuff uppgift och förhoppningsvis har MC19 fått tillbaka ytterligare några gubbar att matcha nere i Halland.

Vad tycker ni om VSKs insats mot AIK? Är betygen för snälla med tanke på resultatet?
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-12-21 08:55:12
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK