2021-11-30 19:00

Västerås SK - Rättvik
8 - 2

Spelarbetyg: VSK - Rättvik
Daniel Johansson gjorde två mål i kvällens 8-2-seger över IFK Rättvik.

Spelarbetyg: VSK - Rättvik

VSK slog planenligt nykomlingen Rättvik med klara 8-2 utan att imponera. Stundtals blixtrade Sportklubben till och spelade riktigt fin bandy, men väldigt ofta var det en typisk serielunkskänsla utan spänning. Icke desto mindre var det nog skönt för laget att göra många mål trots att de åtta fullträffarna framåt var något i underkant sett till skapade målchanser.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Benjamin Pizzoni Elfving: 3

Får förtroendet i kassen för andra gången i år och gör det bra. Står för flera bra räddningar och kändes betydligt tryggare än matchen mot Tellus förra veckan.

Jesper Hermansson: 2
Klart godkänd insats men utmärker sig inte mer.

Magnus Joneby: 3
Inledde som forward när VSK satte hög press på Rättvik och fick utdelning direkt. Återgick sedan till backlinjen och denna gång som högerback och gör det bra med sina fina ledaregenskaper.

Rasmus Sjöström: 2
I vanlig ordning agerar Ramme täck-gubbe och får en riktig kyss på örat i första halvlek efter en Rättvikshörna. Styr försvaret bra tillsammans med Joneby.

Oscar Gröhn: 4
Tycker att Gröhn gör en väldigt fin insats. Bidrar väldigt mycket i offensiven och trycker på ordentligt i sin skridskoåkning vilket gör att hela laget aktiveras mer. Blir även lilla menyn (1+1) på Gruffe.

Viktor Spångberg: 3
Även Spångberg gör lilla menyn och står återigen för en fin insats. Känns som att han har kommit in väldigt bra i laget och kommer bli ännu bättre ju längre säsongen går.

Jesper Jonsson: 2
Är väldigt skicklig på små ytor när han får bollen högt upp i banan. Där gör Jonsson sig bäst i mina ögon vilket dessvärre sker lite för sällan i den här matchen.

Daniel Johansson: 2
Saknar återigen Johansson tunga åkningar. Kommer till några heta lägen, särskilt i första när han laddar på för kung och fosterland i friläge från 7m men lyckas skjuta utanför. Gör dock två mål vilket såklart är väldigt bra, men det finns mer att ta av.

Martin Landström: 3
Gör en klart bättre match än senast och levererar 1+4. Har ett bra skott och borde kanske testa lite oftare att skjuta från distans då det gav utdelning vid det fina 7-1-målet.

Pontus Vilén: 3
Precis som kollegan Landström gör Pontus en klart bättre insats och höjer sig flera nivåer idag. Blir tillslut 2+1 men det finns fortfarande mer att ta av från den här karln. Nu ökar vi!

Robin Andersson: 2
Lilla menyn även på Storken som gör en helt okej match. Saknar dock lite killer-instinct och skulle gärna se att han vänder mer framåt i planen när han möter och får bollen från mittfältet.

Joel Engström: 2
Klart godkänd insats från Joel som prickskjuter en Rättvik-spelare rakt i pallet på en hörna. Precis som med Landström hade jag gärna sett lite fler avlossade skott från hans klubba idag.

Tobias Holmberg: 2
Märks att Hompa har en bit kvar till toppformen. Höjer sig definitivt från matchen mot Villa men har några kliv till att ta innan han är tillbaka på sin vanliga nivå.

Kasper Sandgren: 2
Har återigen svårt att komma loss helt men viljan finns definitivt där. Det är bara att fortsätta gnugga så kommer det lossna!

Spelade för kort tid för att betygsättas
Henrik Kjellsson

På fredag åker VSK ner till Vetlanda för att spela en svår bortamatch. Historiskt har man haft det tufft i Hydro Arena men eftersom man nu värvat deras tre bästa spelare kanske man kan vända den trenden.

Vad tycker ni om VSKs insats mot Rättvik?
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-11-30 21:45:29
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK