2022-02-06 13:15

Västerås SK - Sandviken
4 - 5

Spelarbetyg: VSK - SAIK
JJ och VSK hade en riktigt tung eftermiddag hemma i ABB Arena Syd.

Spelarbetyg: VSK - SAIK

Sportklubben åkte på en riktigt tung förlust mot Hörnviken på söndagseftermiddagen. VSK inledde riktigt starkt och gick snabbt ifrån till 2-0 innan SAIK tog time-out och Grönvitt lämnade över taktpinnen. Oskärpa i avsluten och en storspelande Joel Othén gjorde att bortalaget kunde åka hem med samtliga poäng.

Trots att resultatet inte gick vägen var ändå spelet betydligt bättre än i matchen mot Rättvik. Flera spelare deltog och laget kändes piggare och mer sugna på att spela. Micke Carlsson gillar att prata om med- och motstuds och idag studsade det verkligen emot VSK. Kanske var detta en ”bra förlust” så laget får ett litet wake-upp call och kan göra en bra avslutningen på serien.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 2

Gör en helt okej match men skulle väl kanske kunna ha gjort det bättre på en av hörnorna och även Berlins avgörande mål.

Jesper Hermansson: 2
Helt okej insats men saknar lite mer öppnande diagonala passningar som är en av hans styrkor. Serverade några fina kortare passningar längre upp i banan.

Magnus Joneby: 2
Fjärdedomare Joneby var på plats och slet som ett djur i defensiven och hetsade upp stämningen på planen matchen igenom.

Rasmus Sjöström: 2
Ett stort kliv framåt sen matchen mot Rättvik. Inget slarv i passningsspelet men hade problem med Forslund och Co där han ofta lämnades ganska själv.

Oscar Gröhn: 3
Tycker faktiskt att Gruffe gjorde väldigt bra match överlag. Högg lite väl mycket SAIK-ben i försvarsspelet men bidrog väldigt fint och mycket offensivt.

Joel Engström: 2
När Joel väl tar för sig blir det ofta väldigt bra. Hade några genombrott som ledde till farligheter men saknade den där sista lilla touchen.

Pontus Vilén: 2
Väldigt bra i kontringsspelet med sin speed. Saknar återigen lite bättre kvalitet i beslutsfattandet på offensiv planhalva.

Jesper Jonsson: 2
Ett steg framåt mot förra matchen men såg ganska seg ut överlag. Blixtrade till några gånger när han bröt igenom från kanten men lyckades inte överlista Othén.

Robin Andersson: 2
Gjorde två väldigt viktiga och typiska Storken-mål och hade som vanligt bud på många fler.

Daniel Johansson: 2
Hade några fina aktioner men saknar mer killer-instinct och förmåga att gå mer rakt mot mål och attackera. Skulle återigen behöva våga att testa sin bössa lite oftare.

Tobias Holmberg: 2
Såg pigg ut under stora delar av matchen och hade ett ruskigt bra läge att utöka Grönvitts ledning när dem hade den.

Kasper Sandgren: 2
Ganska blek insats men ett steg framåt sen förra matchen.

Martin Landström: 3
Var otroligt pigg och produktiv inledningsvis och stod för en makalös soloprestation som resulterade i 2-0. Var nära att han bjöd på liknande nummer i andra halvlek med en SAIK-hakning var i vägen. Försvann ur spelet stora delar av matchen men återuppstod med 20 minuter kvar.

Figge Nilsson: 2
Jobbade som vanligt hårt i defensiven och lyckades bryta SAIKs uppspel flera gånger. Hände inte jättemycket framåt men blev å andra sidan inte serverad speciellt många passningar.

Viktor Spångberg: 2
Spelade mer än senast och hade ett riktigt bra läge att sätta dit den men återigen stod Othén i vägen.


Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Chans till revansch redan på tisdag då krisande Vänersborg kommer på besök. Chans för Grönvitt att studsa tillbaka innan man åker till Sandviken för en returmatch redan på fredag nästa vecka.

Kämpa VSK

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-06 17:47:13
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK