2021-12-28 18:00

Västerås SK - Sirius
4 - 3

Spelarbetyg: VSK - Sirius
Den forne VSK-aren Ted Bergström fick lämna ABB Arena Syd tomhänt.

Spelarbetyg: VSK - Sirius

Mesta mästarna tog en riktigt skön seger hemma mot Aros-konkurrenten Sirius där slutsiffrorna skrevs till 4-3 efter att Uppsalaklubben snyggat till resultatet under slutminuterna. Motståndarlaget visade upp en riktigt stark defensiv men kunde tillslut inte stå emot med Sportklubbens mäktiga offensiv. En väldigt bra match av VSK där många spelare visade fina kvaliteter.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 5

Säsongens bästa insats från Kjellsson som var stundtals overklig. Räddar en straff i första halvlek och radar upp flera riktigt svettiga benparader. Är värd en ordentlig pava årgångskir efter denna insats!

Kasper Sandgren: 3
Flyttas ned på högerhalven när Mårtensson olyckligt utgår skadad och gör det bra. Tycker Kaspers spel lämpar sig bäst längre ner i banan och det fick han visa upp denna match.

Jesper Hermansson: 3
Får spela högerback efter Mårtenssons skada och gör en bra insats. Hänger med långt upp i banan och levererar några riktigt fina mackor.

Rasmus Sjöström: 4
Fantastisk i duellspelet och ligger sådär perfekt på gränsen. Täcker skott som vanligt och håller ihop hela försvarslinjen.

Oscar Gröhn: 3
Efter en sämre insats mot Villa var Gruffe tillbaka på sin normala höga nivå. Stenhård i duellspelet och hänger med långt upp i anfallen från sin backposition.

Viktor Spångberg: 3
Betydligt mer delaktig i spelet än senast och bidrar fint med sin skridskoåkning och teknik.

Magnus Joneby: 3
Ser ut att trivas enormt på isen just nu. Tyckte tidigare att Joneby gjorde sig perfekt i backlinjen men börjar tvivla mer och mer när jag ser hur bra han är på mittfältet. Styr och ställer på planen som våran kapten ska göra.

Pontus Vilén: 4
Går från klarhet till klarhet senaste matcher och är mycket bra denna kväll. Fenomenal assist på 4-1-målet där han smyger med hela anfallet och serverar en stenhård smörgås till Storken som sätter dit den bakom Anton Andersson i Sirius-målet. Champagnebandy!

Robin Andersson: 4
Suverän match från Andersson som gör två mål för kvällen. Otroligt stark när han trycker sig förbi Siriusförsvararen och sprätter upp bollen i nättaket till 2-1 VSK. Vamos!

Jesper Jonsson: 3
Är otroligt bra på små ytor och tråcklar sig ur många krångliga situationer. Bidrar bra i båda defensiven och anfallsspelet och skulle nog haft med sig en straff i slutet av matchen.

Daniel Johansson: 4
Daddy DJ stod för en ruskigt bra insats med ett mål och två målgivande passningar. Serverar Storken med en grym djupledspassning och Vilén med en perfekt lyra och sätter själv årets märkligaste straff.

Martin Landström: 3
På otroligt lekhumör denna kväll med många trollnummer. Blir inga konkreta resultat av dessa men skön att se Landström så aktiv igen efter sjukdomsperioden.

Figge Nilsson: 2
Får ganska mycket speltid i anfallskedjan och kämpar på bra, särskilt i det defensiva arbetet.

Melker Westman: 2
Avlastar bra på anfalls- och mittfältspositionerna och har en del fina aktioner.



Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Max Mårtensson

Redan på torsdag väntar AIK borta i Gubbängens Is- och Bandyhall. En otroligt viktig match där Grönvitt har goda chanser till poäng.

Enligt mig var denna match en av VSKs bästa under hösten sett till prestation. Håller ni med?
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-12-28 21:51:18
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK