2022-01-26 18:00

Västerås SK - Vetlanda
7 - 2

Spelarbetyg: VSK - Vetlanda BK
Lagmaskinen VSK fortsätter att ånga på.

Spelarbetyg: VSK - Vetlanda BK

Det är numera ett faktum att Mesta Mästarna gått obesegrade tio matcher i rad efter att ha besegrat Vetlanda BK med klara 7-2. Gästerna öppnade helt klart bäst och gjorde välförtjänt ledningsmålet innan Grönvitt hämtade ikapp och gick ifrån. Ett systematiskt slarvande i gästernas passningsspel bäddade för flera kontringslägen som VSK utnyttjade.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 2

Givetvis skulle Kjelle ha tagit gästernas ledningsmål men det var skönt att en sådant misstag kommer i en match som denna. I början av säsongen kunde Kjellsson släppa in liknande mål var tredje match men sedan jul har han helt raderat bort de misstagen. Troligtvis var denna plump bara en anomali och butiken fortsätter att vara stängd på fredag kväll.

Jesper Hermansson: 3
Gjorde i mångt och mycket en felfri match med många fina diagonalpassningar som denna gång satt på bladet. Lugn och trygg med bollen och följsam i försvarsspelet. Så ska det se ut Herman!

Magnus Joneby: 3
Eldade på sina mannar i vanlig ordning och marginaliserade Joakim Andersson till ett icke-hot. Gissar att Joneby ser väldigt mycket emot fredagens match med mycket publik och ett motståndarlag fullt av griniga profiler.

Rasmus Sjöström: 3
Tillbaka i startelvan och tillbaka med en trygg insats. När Vetlanda försökte lyfta över VSKs backlinje vid flera tillfällen stod Ramme i vägen som en major och bröstade ner allt i sin väg.

Oscar Gröhn: 2
Passningarna satt på klubban denna match vilket var skönt att se. Börjar sakta men säkert jobba sig tillbaka till sin höstform som under stundom var otrolig.

Joel Engström: 2
Spångberg saknades fortfarande och Joel fick återigen förtroende på vänsterhalvspositionen. Gjorde en fullt godkänd insats men fick inte full utväxling i sina genomåkningar som i matchen mot Tellus.

Pontus Vilén: 3
Skulle ändå säga att herr Vilén får tilldelas någon typ av matchvinnarroll tillsammans med Hompa då han var drivande i många av kontringarna och skickade upp en riktig kanon i nättaket till 4-1. Visade sin briljanta skridskoåkning vid flera tillfällen där hans forna lagkamrater inte alls hängde med. Vamos Vilén!

Jesper Jonsson: 3
Blev lilla menyn ännu en gång för JJ. Riktigt kyligt avslut efter att ha fått en riktigt fin luftsmörgås serverad av kollegan Landström.

Robin Andersson: 2
Var helt iskall fram till sitt mål där han i vanlig ordning dyker upp som gubben i lådan framför motståndarmålet och kunde peta in 6-2.

Daniel Johansson: 2
Slog en målgivande passning men var utöver det ganska anonym. Icke desto mindre tar Daddy DJ ett stort defensivt ansvar och sliter otroligt mycket i hemåtjobbet vilket ej är att glömma.

Tobias Holmberg: 4
Fortsätter att ta för sig vilket syns både i spelet och poängprotokollet. Blev tre mål för kvällen där hörnkanonen var den mest remarkabla. Hompa min Hompa!

Kasper Sandgren: 2
Slarvade en del i passningsspelet men kom ändå till en del bra lägen. Hade ett ruskigt skott i första halvlek som var nära på att leta sig in bakom Christian Boman i motståndarmålet.

Martin Landström: 3
Sensei Landström är tillbaka och levererade poäng igen. Ett mål och två målgivande passningar landade han på där framspelningarna var av högsta kvalitet.

Figge Nilsson: 2
Fortsätter att göra ett hästjobb i förstastyrningen där han ibland försöker tjuva och sno åt sig något dropp och lyckas bryta vid något tillfälle. Hade några kontringsmöjligheter men saknade medspelare och tappade istället bollen.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Melker Westman

På fredag är det dags för en av årets roligaste bortamatcher; Hammarby borta på Zinkensdamms IP. Undertecknad kommer ha boots on the ground men kommer med stor sannolikhet inmundiga finsk svartvinbärsapertif, därav kommer inga analyser och spelarbetyg om matchen. Jag hoppas istället att så många som möjligt av er tar er till Stockholm med VSK Sports eller på egen hand för att stötta de grönvita hjältarna.

Ses där!
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-01-27 10:29:54
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK