1 - 7

Stabil seger för Villa
Bortaseger för Villa mot Tillberga,

Villa vann onsdagskvällens bortamatch mot Tillberga med 7-1.

Villa genomförde onsdagskvällens bortamatch mot Tillberga på ett mycket bra sätt. Man bjöd på en stabil laginsats där många spelare var delaktiga och efter ett par psykologiska mål precis före och efter paus så gled man ifrån till en klar seger.

1-0 kom genom Ludvig Johansson som avlossade ett skott utfrån efter att ha följt med upp offensivt. Tillberga kvitterade på straff strax därefter. Straffsituationen var väl enda gången som Villas kassaskåpsdefensiv inte fick stopp på hemmaspelarna. Annars var det mycket säkert försvarsarbete matchen igenom och Jesper Thimfors hade en lugn afton i kassen. Inte ett spelmål bakåt för Villa på de inledande två matcherna.

2-1 kom snabbt efter kvitteringen och var ett mycket vackert mål där Martin Karlsson via ett par dribblingar tog sig förbi 4-5 motståndare innan han satte fram Christoffer Norin i bra läge som avslutade säkert.

Martin satte själv trean efter en omställning när han för en gångs skull sköt utanför straffområdet. Ett väldigt psykologiskt mål eftersom klockan stod på 44:59 när bollen gick i nät. Villa hade lägen till mål innan det via ett par skott med jättelägen på returerna. Överhuvudtaget så sköt Villa mycket utifrån i den här matchen vilket var välkommet. Tidigare så¨har ju Villa lätt drabbats av passningssjukan, men så var det inte i den här matchen i alla fall.

4-1 kom en minut in på andra halvlek när Petter Björling åkte igenom snyggt och passade osjälviskt i sidled till David Karlsson som satte bollen i öppen kasse. 5-1 kom via direktskott på en högerhörna. Norin fick praktträff och bollen satt som en blöt disktrasa i nättaket. Efter detta var matchen stängd, låst och igenbommad.

Två mål till blev det. Vid 6-1 sätter Jesper Eriksson ett kanonpass i djupled till Nikolai Jensen som kommer igenom. Niko kan avsluta själv men väljer att bjuda Ludvig på öppet mål istället. 7-1 kommer efter flera lägen i samband med en högerhörna. Till slut så bränner Davva in bollen i nät via ett hårt skott förbi en hel skog med spelare framför mål.

Villa genomförde denna match på ett mycket bra sätt. Många spelare visade framfusighet och ville vara med och lira. Martin Karlsson var väl den som glimrade mest av alla. Tillberga var ett ganska så tacksamt lag att möta denna kväll. De är frejdiga i sitt spel och kul att titta på, men känns aningen naiva och bjuder på en del defensivt. Något Villa utnyttjade riktigt bra.

En perfekt inledning av serien för Villas del. På fredag blir det en stentuff batalj när regerande mästarna Edsbyn kommer på besök till Arenan. Något att se fram emot. Vi ses då. Forza Villa!