2018-12-12 19:00

Vetlanda - Villa Lidköping
3 - 8

Stabil seger för Villa
Villajubel åtta gånger mot Vetlanda.

Stabil seger för Villa

Bortamatchen mot Vetlanda slutade 8-3 till Villa.

Inför denna bortamatch så snackades det om att Johan Esplund inte skulle komma till spel eftersom han åkt på en smäll under träning. Han verkade ha fått tillbaka lite sprattel i benen under matchdagen trots allt för till slut så var han med och spelade i alla fall.

Början på matchen var strålande från Villas sida och efter tolv minuter så ledde man med 3-0. 1-0 gjorde Tim på vackert pass från Jocke. 2-0 petade Davva retfullt in från nära håll och 3-0 gjorde Martin Johansson på en hörna med något som på fotbollsspråk förmodligen hade rubricerats som en strumprullare.

Vetlanda tog timeout och reducerade nästan direkt därefter på hörna genom Philip Lennartsson. Senare hade man ytterligare en farlig hörna där skottet träffade i ramen och det blev lite stökigt även på returen. Istället så gjorde Villa 4-1 genom Joel efter ett mästerligt stenhårt inspel från Davva.

Sedan så brände Jocke ett friläge och Vetlanda kunde istället vända på spelet och reducera när Adam Rudell petade in en retur. Villa gick dock snabbt ifrån till 5-2 när Jocke blev upphakad och Davva säkert dunkade in straffen.

I andra halvlek så bevakade Villa matchen och hade total kontroll på läget. 6-2 gjorde Davva med en snabbt skott efter att bollen bara råkat hamna framför honom för en sekund. Ett typiskt Davvamål med sin "skjuta på allt som rör sig-instinkt".

Jocke var mycket bra i den här matchen men hade bränt ett antal vassa lägen innan han till slut kunde sätta 7-2 efter rejält slarv från en Vetlandaspelare. Philip Lindqvist reducerade för hemmalaget innan slutresultatet fastställdes till 8-3 genom Martin Andreasson på hörna. Det skottet var en rejäl slägga där bollen for in med sådan kraft i nätet att målburen nästan skakade som en vibrator efteråt.

Detta blev en riktigt genuin seger för Villa. Agerandet var rakt igenom väl värdigt ett serieledarlag. Framåt var det skapligt med snurr emellanåt och defensivt var det rent av ruggigt bra. Vetlanda kom inte till många lägen innanför straffområdet utan fick mest förlita sig på skott utifrån.

Vetlanda saknade ett par spelare till den här matchen. Bland annat gamle Villaanfallaren Axel Ekholm. Tror dock inte matchen hade slutat annorlunda ändå. Hur man än vrider och vänder på det så var det lite klasskillnad faktiskt.

Åter igen så ser man också att spela på bortaplan gynnar Villa rätt så bra. Hemmalagen öppnar upp sig lite mer och det passar Villa alldeles utmärkt. Speciellt när man får överläge som man fick i denna match.

Nu väntar två möten mot nykomlingen Frillesås för Villas del. Först hemma i Arenan redan nu på fredag. Det kan bli kul. 

Vi säger så. Sixtens gäng två poäng.

Vetlanda vs Villa 3-8 (2-5)
0-1 Tim Persson (Joakim Andersson) 5
0-2 David Karlsson (Joakim Andersson) 8
0-3 Martin Johansson (Felix Pherson) 13
1-3 Philip Lennartsson (Albin Renholm) 16
1-4 Joel Broberg (David Karlsson) 32
2-4 Adam Rudell 39
2-5 David Karlsson 41
2-6 David Karlsson (Jesper Eriksson) 54
2-7 Joakim Andersson 77
3-7 Philip Lindqvist (Viktor Lindkvist) 78
3-8 Martin Andreasson (Jesper Eriksson) 90
Utv : Vetlanda: 2x10 Villa 2x10
Publik : 1467

Villalandlisch05102018-12-12 22:26:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping