Stabil seger för Villa
Segerjubel för Villa.

Villa vann bortamatchen mot Hammarby med 5-2 efter en bra insats.

Till denna fredagsmatch på Zinken så var Johan Esplund tillbaka i spel. Inte hundraprocentigt frisk i sin axel men ändå tillräckligt för att åter ta en plats i laget. Albin Thomsen blev den som fick stiga åt sidan istället. Annars var det identiskt lag som i matchen mot Broberg i onsdags.

Hammarby inledde piggt och hade en jättechans redan efter en minut. Man kom kanske lite väl djupt in i Villas straffområde några gånger i början av matchen. Skönt då att Villa svarade upp i andra änden av planen. Två finfina lyftningar från Jesper Eriksson innebar mål av Tim Persson och Jocke Andersson. 2-0 efter åtta minuters spel kändes alla tiders bra.

Dessa två mål innebar att Hammarbys anfallsförsök stannade av och Villa hade bra kontroll resten av första halvlek. Flera chanser skapades för ytterligare mål framåt men vi fick nöja oss med ett till när Jesper Eriksson smällde på med ett lågt skott från distans som orsakade nätrassel. 3-0 i paus efter en mycket bra halvlek av Villa.

Direkt i början av andra halvlek så reducerade Hammarby när Robin Sundin hittade Ted Bergström med en mycket fin lyftning. Direkt på detta skapade Hammarby en hörna och vi drabbades av otäcka vibbar från onsdagsmatchen mot Broberg där det blev två insläppta mål tidigt i andra halvlek. Hörnan resulterade dock inte utan istället kunde Villa snabbt gå ifrån till 4-1.

Efter en sargduell så kom Villa till attack med fem spelare mot Hammarbys backlinje. Johan Löfstedt avancerade fram och sköt och Jesper Eriksson kunde sopa in returen. 2+2 av Brechen mot sin gamla klubb. Han glödde verkligen denna kväll och visade hur viktig han är för Villa. När Jesper Eriksson är bra så är Villa oftast bra också.

Villa hade ett par lägen att göra 5-1 innan spelet förrycktes en aning av flera utvisningar på kort tid. Två för Villa och en för Hammarby. Detta numerära underläge klarade Villa av galant genom att hålla i bollen och mestadels spela runt runt runt. Hammarby hade svårt att komma till några farligheter men fick ändå kontakt igen när det dömdes straff för ett slag på klubban i utkanten av Villas straffområde. Stora protester men straff blev det och den sköt Adam Gilljam i mål.

Med kvarten kvar började det regna vilket gjorde isen ganska så svårbemästrad. Hammarby försökte med många lyft in mot Villas straffområde men den defensiva linjen hade inga större problem att freda sig. Istället så avgjordes matchen definitivt när Johan Esplund slingrade sig igenom Hammarbys försvar och satte slutresultatet 5-2.

Tycker att Villa ska vara mycket nöjda med sin insats såväl offensivt som defensivt. Det kändes som en liten tillbakagång till det gamla Villaspelet i den här matchen. Många spelare uppträdde med en större energi och beslutsamhet än vad vi sett på länge. Förhoppningsvis håller det i sig och kommer bli ännu bättre i fortsättningen.

Är nyss hemkommen från Stockholm och är skapligt trött så nu ska jag försöka sova lite. Vi hörs och syns efter nästa match som är mot Frillesås hemma i Arenan på onsdag.

Hammarby vs Villa 2-5 (0-3)
0-1 Tim Persson (Jesper Eriksson) 3
0-2 Joakim Andersson (Jesper Eriksson) 9
0-3 Jesper Eriksson (Tim Persson) 30
1-3 Ted Bergström (Robin Sundin) 47
1-4 Jesper Eriksson 50
2-4 Adam Gilljam 67
2-5 Johan Esplund 79