Steg framåt för Boltic trots förlust borta mot Bollnäs 13-6

Utdelning redan efter 17 sekunder. Men säg den glädjen som varar för evigt då det bara tog två minuter för Bollnäs att replikera. Sett till hela matchen var hemmalaget Bollnäs numret större än Boltic. För de blå-orangea kunde vinna med 13-6 (9-4) och gå upp några pinnhål i tabellen - men det var ett fall framåt för IF Boltic.

- Det var verkligen ett steg framåt och tyvärr hade vi en plump emot Kungälv i matchen innan.
- Vi har haft perioder i matcherna där vi har gjort bra saker. Idag (läs igår) mot Bollnäs hade vi inga svackor som emot Kungälv där vi faller igenom och släpper in fem mål på tolv minuter. Men vi har ändå situationer, tillfällen, små-perioder där vi gör det för enkelt för motståndarna. Vi måste bli bättre och undvika dem, säger lagkaptenen Mattias Svensson.

En snabb omställning gav lika snabb utdelning borta mot Bollnäs då Konstantin Akhlestin kunde trycka in 1-0 målet. Men sen smällde till på två hörnor inom loppet av sju minuter. Bollnäs var hypereffektiva vid sina fasta situationer och det var något som man kom att vara under matchen på Sävstaås under söndagsefterrmiddagen/kvällen. Boltic var inte på något sätt dåliga i matchen och kunde göra både 2-2 och 3-3 men den rätta turen/marginalen infann sig inte när den skulle göra det.

I hemmalaget firade firma Per Hellmyrs och Mikko Lukkarila triumfer och stod för tre av målen med Per som framspelare och Mikko som avslutare (Mikko gjorde ytterligare två mål) Lägg till nyligen landslagsuttagne Anders Spinnars fyra mål plus en framspelning (tre av mål efter hörna) och ni förstår att det var tufft på Sävstaås. Sen som sagt det här med marginalerna och effektivteten framför mål som innan Bollnäs 6-3 mål hade Boltic ett kanonläge men en fin räddning Henrik Renvall bäddade för kontring där Ville Aaltonen hittade fram till Linus Forslund.

I det läget av matchen säg en fem minuter efter Bollnäs 6-3 (24 minuten kom målet till) tvingades lagkaptenen Mattias Svensson kliva av efter en kollision som inte ens undertecknad hann med att se. Nu visade det sig inte vara så allvarligt då han var åter på planen efter pausen men han klev av med en kvart kvar. En försäkringsåtgärd helt enkelt förklarde han efter matchen.

- Det högg till i ljumsktrakterna i låret någonstans där och det gick inte att spela alls så jag klev av. Men jag behövde bara lite massage så var det lugnt och jag kunde kliva på i andra halvleken. Med en kvart kvar högg det till igen och för att vara på den säkra sidan klev jag av.
- Det ska inte vara någon större fara utan det var mer förebyggande.

Bollnäs avslutade den första halvleken med ytterligare tre mål framåt och Boltic snyggade till siffrorna till 7-4 (Ted Wiklund, pass Robin Olsson) innan Anders Spinnars satte 8 och 9-4.

Boltic fick utdelning efter kvarten spelad av den andra, ryssen Konstantin Akhlestin höll sig framme och tog till vara på Jacob Buchts pass. Det föll ytterligare ett Boltic-mål fram till 11-6 medans Linus Forslund (10-5, 12-6), Mikko Lukkarila (11-5) och Anders Spinnars ordnade slutresultatet 13-6.

Jag kan säga att det var defenitivt ett stort steg framåt inställningsmässigt som jobbmässigt från matchen hemma mot IFK Kungälv. Nu var det mer som åkte på och krigade och tog för sig. När väl Bolticspelarna kom rätt och fick upp farten blev det farligt framåt. Det som man saknar lite i dag är det sista lilla framför målet. Defensivt kommer det mer och mer och det är som lagkaptenen Mattias Svensson säger:

- De har Per Hellmyrs och några till som gör att det går undan när de får fart då handlar det om att vi ska försöka knyta ihop säcken och göra det tjockt för dem, bli tighta i defensiven och kunna ställa om. Nu känns det som de får åka lite lätt igenom och gör lite som de vill och får sätta sina pass då blir det svårt att försvara sig.
- Det handlar om att vi måste ligga på dem i ett tidigare skede i planen, säger Mattias Svensson och fortsätter:
- Klart att Bollnäs är duktiga men jag tycker att vi borde komma upp på ytterligare en nivå och höja vår lägsta nivå ett snäpp. Det gör att vi kan spela bättre bandy över en hel match. 

Just den biten. Boltic har haft stundtals bra spel i många matcher men inte över 90 minuter.

- Vi ska försöka gå ut på onsdag och verkligen göra ännu bättre ifrån oss och förhoppningsvis håller vi ihop i 90 minuter. Då har vi en bra chans och möjlighet att ta Vetlanda BK hemma, avslutar kaptenen som lovar krigarinställning.

Tingvalla Isstadion nu på onsdag 19:00. Vetlanda är motståndet.

Anders Andersson2010-11-22 20:20:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match