Storseger mot Sirius
En femstjärnig insats av Joel Broberg.

Villas målskytte lossnade rejält i matchen mot Sirius som besegrades med 9-1.

Till denna match så utökades den frånvarande trion (Martin J, Tim, Theo) till en kvartett eftersom Felix Pherson insjuknat och inte kunde spela. William Arvidsson, Alexander Härndahl och Alexander Karlgren tog klivet in i matchtruppen istället. Dessutom återkom Jon Karlsson som reservkeeper.

I Felix frånvaro så fick Joel Broberg kliva ner i en nygammal roll som ytterhalv och vilken succé det blev. Han storspelade från första bolltouchen till den sista och utsågs helt riktigt till Villas bäste spelare i matchen.

Villa hade väldigt mycket boll inledningsvis även om Sirius inte var ofarliga i sina omställningar. Första tolv minuterna så var två långskott från bortalagets Jimi Heinonen det närmsta vi kom i målväg såpass långt i matchen. Första skottet gjorde Jesper Thimfors en spelevinkräddning på och andra skottet satt i stolpens utsida.

Efter 13 minuter så tog Villa ledningen med 1-0 genom William Arvidsson på en högerhörna. 2-0 kom genom Jocke Andersson via en urstark inbrytning och 3-0 kom på kontring efter att Sirius haft en farlig hörna där bollen dansade macarena på mållinjen. Jocke fick tag i bollen och plöjde igenom resterna av Sirius lag, han släppte till Wille som sköt och Joel höll sig framme och satte returen.

Dessa tre mål kom inom loppet av åtta minuter och skapade ett lugn och en stor trygghet i Villas spel. Om motståndarna får överläge målmässigt så kan det lätt bli stressigt men det slapp vi nu. Villa avslutade halvleken kontrollerat och kunde eventuellt satt någon balja ytterligare. Bland annat så hade Jocke en liknande genomåkning som vid 2-0-målet men nu la han bollen utanför mål istället. 3-0 i paus kändes dock alldeles finemang.

Andra halvlek inledde Villa väldigt starkt med en mängd målchanser. 4-0 kom med 54 minuter spelade efter rena sambaliret där till slut Johan Esplund spelade fram sin namne Löfstedt som sköt bollen i mål. Tio minuter senare så gjorde Esplund själv 5-0 med ett skott som satt i nättaket.

Minuten efter detta så reducerade Sirius genom Jimi Heinonen som var deras klart farligaste spelare. Lite senare hade gästerna också ett hörnskott som tog i ramen. Denna lilla dipp från Villa och uppryckning från Sirius gjorde att Johan Sixtensson kände sig tvingad att ta en timeout. Det verkade hjälpa för efter timeouten var det väldigt stabilt igen.

Sista tio minuterna av matchen innebar lite rock 'n' rollbandy när Villa kom i läge på läge mot ett ganska så resignerat bortalag. Det skyfflades in ytterligare fyra baljor så att segersiffrorna slutligen skrevs till 9-1.

Joel åkte snyggt igenom och satte 6-1. Martin Karlsson sköt in 7-1. Albin Thomsen åkte sig fri och rundade målvakten när han satte 8-1. Första målet från Albins klubba i seriesammanhang för Villa. Wille satte sitt andra till 9-1 framspelad av Alexander Härndahl som blev noterad för sin första elitseriepoäng. En liten födelsedagspresent i förskott för den fjuniga Härndahlspojken eftersom han just idag 5 december fyller 17 bast.

Kul att se att så många av ungdomarna som fostrats i Lidköpingsbandyn fick chansen i den här matchen. Ett tag i andra halvlek så var det åtta Lischare inne på planen samtidigt i Villas lag. Ludde, Sune, Joel, Härndahl. Karlgren, MK6, Wille och Albin. En nionde spelade i Sirius tröja, Jerker Ortman. Tanken är ju att Villa till stor del ska bli självförsörjande på spelare i framtiden och eventuellt bara spetsa till det med någon värvning utifrån.

Ska någon spelare nämnas lite extra så måste det ändå bli Joel Broberg. Det märktes redan efter ett par minuter att det här skulle bli en stormatch från hans sida. Han såg verkligen ut att trivas i sin nygamla roll som ytterhalv. Annars så har det ju tydligt märkts att han störts av sin hackiga säsong hittills med skada + sjukdom men nu var det den gamle/unge Joel vi fick se igen. Han får helt klart fem nyslipade grillor av fem möjliga i betyg för sin insats.

Nästa match för Villas del är redan på fredag kväll då man åker upp till Göransson Arena för match mot Sandviken. Tuff fight mot ett lag som inlett serien mycket bra och ligger trea i tabellen. En toppmatch alltså.