Sverige kan stå som värd för bandy-VM 2023

Sverige kan stå som värd för bandy-VM 2023

Det Svenska Bandyförbundet har erbjudit sig att arrangera VM nästa år.

Om intresse och förutsättningar finns kommer bandy-VM spelas i Sverige nästa år. Under fredagen har det Svenska Bandyförbundet, efter ett godkännande av det internationella bandyförbundet (FIB), skickat ut en intresseanmälan till sju länder om att delta i bandy-VM nästa år. De inbjudna nationerna kvalificerade sig till A-gruppen i samband med VM-turneringen 2019 och ser ut som följer: Finland, Norge, Kazakstan, USA, Tyskland, Estland och Ungern.

Någon inbjudan till det ryska förbundet kommer inte att skickas. Det Svenska Bandyförbundet skriver följande på svenskbandy.se:

”Tidigare planerade VM-turneringar i Ryssland flyttades på grund av pandemin och i och med Rysslands invasion av Ukraina anser Svenska Bandyförbundet att spel på rysk mark med Ryssland som deltagare eller arrangör är otänkbart.”

Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till svenskbandy.se: Sverige behöver nu gå i bräschen

– Det är otroligt viktigt för Svenska Bandyförbundet och svensk bandy i stort att den internationella bandyn fortsatt kan bedrivas och utvecklas. Sverige behöver nu gå i bräschen för att framledes få till mästerskap på alla nivåer - för tjejer och killar. Med detta hoppas vi att vi skickar vi en tydlig signal om att vi jobbar för framtidens bandy trots det oroliga världsläge som råder just nu.

Det har gått ett par år sedan VM i bandy spelades. Det senaste mästerskapet arrangerades i Sverige 2019, de tre efterföljande turneringarna blev inställda.

*** *** ***

Citat från svenskbandy.se

Fredrik Wiberg2022-09-23 18:15:00

Fler artiklar om Sverige