Tankar inför kvalet

Elitseriens sista omgång spelades igår och efter en tung säsong så ska IFK ladda om batterierna för det kommande kvalet.

IFK får med sig gårdagens motstånd Sirius in i kvalet. Just Sirius får ses som skyhöga favoriter till förstaplatsen i kvalgruppen. 

Eftersom allsvenskan fortfarande har några omgångar kvar att spela så kan vi inte fastställa hela gruppen än, men från söder kommer Gripen att hamn i våran grupp. I norr är det fortfarande en öppen historia mellan Kalix och Tillberga. TB ligger just nu några poäng efter Kalix men man har spelat mindre matcher spelade. Tror på en helt avgörande match uppe i Kalix då dessa lag möts. Tror jag sätter en liten peng på att Kalix fixar andraplatsen och hamnar i IFKs grupp.

Som jag skrev tidigare så talar det mesta för att Sirius kommer stå som segrare i gruppen. man lyckades spela ihop 22 poäng i elitserien och vann båda matcherna med klara 5-1 mot IFK. 

IFK kommer få börja borta (Kalix,Tillberga) och får man en bra start där så kommer det förhoppningsvis rulla på. Lite orolig måste jag erkänna att jag är, med bara två vinster under serien så  
känns det lite nervöst. Men jag slutar aldrig tro på detta lag och vi ska bara fixa det här!

Första hemmamatchen i kvalet spelas fredagen 1 mars mot Gripen. Entrén är gratis så då vore det väl konstigt om vi inte skulle kunna fylla arenan för första gången på mycket länge. IFK behöver Motala och Motala behöver IFK! Nu laddar vi för ett högintressant kval, det lär bli dramatik!

För evigt trogen!

Forza IFK Motala!

Krister Selg2013-02-13 17:10:33
Author

Fler artiklar om Motala