Tennissiffor för Broberg

Brobergs första match, World cups andra. Under torsdagen vid lunchtid så var det dags för Broberg att göra entré i årets version av World Cup. Detta mot dom norska mästarna Ullevål. Det blev en relativt enkel match för våra gulsvarta, då norrmännen egentligen bara orka stå emot så länge det stod 0-0.

Första målet kom i 18:e minuten då Engström kommer igen bra i straffområdet och efter pass från Folkesson så sätter Jonas 1-0. Det kändes genast mycket tryggare efter det målet, vilket också leder till att 2-0 kommer redan fyra minuter senare då Söderberg kommer igenom efter fin pass av #85 Joel Edling, som jag skrev på twitter, "Edling med säsongens första assist, men garanterat inte den sista". Sanna mina ord. 2-0 blir också halvtidsresultatet.

Det är inte varmt i Göransson Arena, men det är inte Dina Are (Svenska Fönster Arena) kallt heller. Så... iskallt i Edsbyn, någon märklig blandning av varmt och kallt i Sandviken och i ABB i  Västerås behöver man knappt ha kläderna på sig, känner att man måste börja lära sig hur det är med temperaturen i olika arenor. För enbart en vanlig tröja idag, det var inte att rekomendera.

Andra halvlek då, jo den fortsatte ungefär som den första. 3-0 kommer efter 41 minuter då Erik Jonsson kommer in i straffområdet men istället för att skjuta så sitter passen något snett inåt bakåt till Söderberg som kan fösa in trean till BIF. Efter det skulle matchens delikatess komma, Moisala bryter högt och serverar Engström som ensam mot tre backar går vänster och skjuter utanför straffområdet och bollen letar sig in klockrent i det bortre krysset. Riktigt vackert, då man verkligen kände hur mycket man längtar till den 25:e. 5-0 då, ja den kom på straff, då Söderberg sätter bollen enkelt mellan benen på den chanslösa norrmannen. Vilket ledde till att Söderberg gjort ett hattrick och att Ullevål tog timeout. Men det hjälpte ytterst lite, då Engström inte ville vara sämre än sin anfallskollega utan även han skulle göra hattrick när endast minuten återstod, tennissiffror.

3 stjärnor ; Jonas Engström
2 stjärnor ; Martin Söderberg.
1 stjärna ; Dennis Wasberg

Wasberg hade ytterst lite att göra idag, men gjorde iallafall ett par räddningar. Men blir alltid lika imponerad över när ett bandylag håller nollan. Till och med Vitryssland lyckades sätta det viktiga 23-1 målet på Sverige i VM förra året.

Ingen riktig prövning för Broberg idag alltså, bara "en dag på jobbet". Nu väntar dock tre betydligt svårare matcher där två ryska lag samt värdlaget Sandviken står för motståndet. Själv har jag troligen sett klart World Cup live för detta året, då Broberg inte alls spelar på de optimala tiderna, sen vart jag lite småsur över att parkeringen kostade 40 kronor också.