22 försök skulle krävas innan första 2 poängaren inkasserades

2 oavgjorda på 21 matcher, men i den 22a omgången kom äntligen första 2 poängaren. 2-3 borta mot Sirius och vinsten var ett faktum! "Har ju väntat hela säsongen så det känns jävligt skönt att de äntligen blev vinst" sa 2 målsskytten Mattias Rydberg-Skarps efter matchen.

Tillberga kom till matchen med 2 poäng och inte en enda vinst, laget saknade även Anders Östling, Andreas Hammarbäck och Tobias "Nagget" Eriksson. Så det var upp till de yngre att försöka rå på säsongens första vinst.

Matchen var som den brukar vara mot Sirius, avvaktande och inte så händelserik. Men för vår del började det bra, efter 20 minuters spel lyckades Mattias Rydberg-Skarps skjuta in 0-1.
Innan halvtids pausen lyckades Ramsus Lindqvist öka på Tillbergas ledning till 0-2. Trots en ledning med 2 mål så var det inget som var säkert, för vi alla vet att i bandy 2 mål inget alls. Så till andra halvlek gällde det att gå ut med samma tänk och för en gångs skull lyckas hålla ledningen.

Till skillnad från första halvlek, tyckte jag att Sirius kom ut med ett lite snabbare tempo. Istället för en reducering till 1-2, så var det bortalaget som ökade på ledningen till 0-3 och även denna gång genom #6 Mattias Rydberg-Skarps.
Han hade även chansen att göra 0-4, men Kimmo Kyllönen i Sirius målet räddade de friläget.

3 mål i ledning med 15 minuter kvar av matchen, brukar för det mesta kännas stabilt, men med tanke på hur vissa andra matcher slutat så blev det väldigt nervöst att stå på sidan och tittat på.
Bättre blev det ju inte när Sirius två gånger om reducerade, och med 5 minuter kvar av matchen stod det 2-3. Men för en gångs skull lyckades vi ha marginalerna på våran sida och när domaren blåste av matchen, var det vi som för första gången den här säsongen stod som vinnare.

Fick en liten intervju med 2 målsskytten Mattias Rydberg-Skarps, och så här sa han om gårdagens match:
Säsongens första vinst, vad är dina tankar efter matchen?
Har väntat på det här hela säsongen så de känns jävligt skönt att de äntligen blev vinst. Bra och viktigt inför kvalet... Sen gör vi en bra match enligt vår matchplan.

Tidigare under säsongen blev der förlust hemma mot Sirius (2-4), vad var det som stämde in igår och som gjorde att ni klarade av att ta 2 poäng?
Vi spelade smartare igår än i förra mötet sen gjorde vi mål på lägena, var tighta bakåt och bjöd nästan inte på något. Vi ville vinna mycket mer igår kändes det som.

3/4 poäng på de 2 senaste matcherna, hur viktigt är de inför ett kommande kval att man ändå börjar ta lite poäng?
Såklart skönt för självförtroendet.. Men viktigaste är att känna att spelet också funkar.

Hur ser du på motståndet Sirius? Hur var de att möta?
Inget speciellt.. Många helt okej spelare men igår va vi bättre.