Inför säsongen: Niklas Eriksson

Inför säsongen: Niklas Eriksson

Nu när sommaren är slut och isträningarna och matcherna börjat dra igång, är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. En intervju i veckan kommer att komma ut och idag har det blivit nyförvärvet från Katrineholm, Niklas Erikssons tur att svara på frågor.

Vad har du för förväntningar på säsongen? 
Mina förväntningar på säsongen är väldigt höga och förväntningsfulla. Både på mig själv och på laget. Jag hoppas att vi som lag gör en bättre säsong än vad de gjorde förra året. Mina förväntningar på mig själv är väldigt höga, jag vet vad jag kan men jag hoppas att i Tillberga med de duktiga spelarna jag har runt om mig kunna blomma ut ordentligt och bidra med det jag kan. Jag märker att förväntningarna utifrån också är ganska höga på mig och det gillar jag. 

Du gör din första säsong i Tillberga och har tränat en hel del med laget och hunnit med några matcher. Vad har du fått för intryck på dina nya lagkamrater och dina nya tränare? 
Jag hade en bra bild av Tillberga både som lag och förening redan innan den här säsongen, då jag mött Tillberga många gånger samt följt dom och sett att de spelar en bandy som jag tror passar mig. Efter att nu ha tränat en sommar samt några veckor på is känner jag att min bild sen innan stämde. Gruppen är kanon och alla är trevliga och har bjudit in mig på ett bra sett och det känns som de tycker att det är roligt att jag är där. Tränaren Oskar Robertsson är precis så som jag vill att en tränare ska vara, rak och ärlig och säger vad han vill att jag ska bidra med samt ger kritik, beröm och tips när man behöver det. Så det känns väldigt bra med honom som tränare. 

Varför föll valet på Tillberga till den här säsongen?
Jag valde Tillberga för att jag tror att jag kan bidra och utvecklas väldigt mycket där samt att allt passade bra med mitt privatliv. Jag följde även Tillberga förra säsongen och såg att de spelade en offensiv och bra bandy så det känns som det passar mig och att jag kan bidra med det jag är bra på. 

Sist du spelade i Elitserien var med Katrineholm 2010. Då slutade ni på en 14onde plats med 1 poäng inspelad och 69-249 i målskillnad, vilket innebar nedflyttning. Har du tagit med dig några lärdommar från den säsongen till den som väntar?
Sist jag spelade i Elitserien var vi flera steg bakom alla de andra lagen så det var en tuff säsong där det var extra svårt för mig som offensiv spelare då vi inte hade så många anfall per match. Det jag tog med mig var att allt gick snabbare. Vi hängde inte med när de andra lagen flyttade boll. Det vi även lärde oss var att vi var tvungna att ha ett eget spel och att vara trygga i det. För att bara backa hem och aldrig ha bollen som vi hade den säsongen går inte, vi orkade inte och blev passiva. 

Du som spelat i både Elitserien och Allsvenskan, vad är skillnaden mellan de två divisionerna? 
Skillnaden mot Allsvenskan är som sagt att det går mycket snabbare i Elitserien, kanske inte skridskoåkningen men alla andra moment och hur man flyttar bollen. Är man inte på tårna i Elitserien utnyttjar de andra lagen det direkt till skillnad från Allsvenskan där det inte är så, där kan du tappa bollen ett par gånger utan att bli straffade. Elitserielag har oftast skickliga spelare på alla positioner men i Allsvenskan är det ofta så att man bara spelar på ett fåtal spelare. Steget mellan Allsvenskan och Elitserien är väldigt stor och det har jag märkt av då jag varit med och spelat bra i Allsvenskan för att sen misslyckas i kvalet flera gånger. 

När du spelat i Katrineholm har du haft en väldigt stor roll. Hur kommer din roll i Tillberga vara, liknande som innan eller något som kommer bli annorlunda? 
I Katrineholm var jag väldigt drivande och den som skulle stå för det mesta spelet på offensiv planhalva. I Tillberga kommer jag fortfarande ha en roll som utspelar sig på offensiv planhalva och jag hoppas kunna bidra så att vi gör mer mål. I Tillberga finns det många skickliga spelare som är duktiga med bollen så jag kommer inte alls ha så mycket boll som jag hade i Katrineholm utan mer bli som en forward som inte har så mycket boll. Då kan jag fokusera på att vara på rätt plats när det är dags och med snabba avslut och dribblingar kunna vara farlig för motståndarna. 

Vad har du för mål med säsongen både för hela laget men också individuellt? 
Målet med säsongen är att göra det bättre än förra året och slippa kvalplats. För mig personligen är målet att visa vad jag kan i Elitserien där motståndet är bättre än i Allsvenskan och tempot är högre. Med hjälp av så pass bra medspelare som jag får i Tillberga är målet att hela tiden vara farlig för motståndarna. Jag har även en hel del mindre delmål men de håller jag för mig själv. 

Vad ser du mest fram emot med säsongen, någon speciell höjdpunkt?
Höjdpunkten med säsongen var givetvis att få ta på sig Tillbergas matchställ och göra första målet. Det har jag redan gjort så nu ser jag mest fram emot seriepremiären och annandagsmatchen mot VSK. 
 

Johanna Öberg2016-09-13 10:47:04
Author

Fler artiklar om Tillberga