Inför säsongen: Philip Florén

Inför säsongen: Philip Florén

Nu när sommaren snart är slut och isträningarna och matcherna börjar dra igång, är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. Från och med idag och fram till säsongen drar igång kommer det att komma ut en intervju i veckan. Först ut att ge sina tankar inför säsongen är utlånet från Villa Lidköping, Philip Florén.

Du gör din första säsong i Tillberga, hur har den första tiden varit?
Den har varit bra, har blivit väl bemött av alla i föreningen så jag trivs jättebra. Skönt att träningsmatcherna dragit igång nu också. 

Varför blev en flytt ifrån Villa Lidköping till Tillberga aktuell? Vad avgjorde ditt val till att byta till just TB?
Det var en väldigt tuff konkurrenssituation i Villa. På grund av att jag var borta större delar av förra säsongen med en handskada, hade det blivit svårt att få tillräckligt mycket speltid i år. Tillberga är ett lag som satsar på mycket yngre killar och jag behöver få mycket speltid för att utvecklas vilket jag har större chans att få här. 

Märker du av några skillnader med att tillhöra ett "bottenlag" jämfört med ett "topplag" kring laget, på träningar och på matcher?
Klart det finns lite skillnader, till exempel intresset och förväntningar från supportrar. Men tycker bara det är motiverande att vara lite underdogs och slå i underläge. 

För dom som inte sett dig spela ännu, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är en ganska så målfarlig anfallare med en bra inställning som jobbar hårt i defensiven och ligger och drar mycket i djupled och offensiven. Har även ett ganska så bra skott. 

Ni har hunnit med att spela några träningsmatcher redan med lite blandade resultat. Vad har du för förväntningar på säsongen för låget men också individuellt?
Såklart hoppas jag på att få spela slutspel även om det kommer krävas mycket av oss för att nå dit. För egen del hoppas jag på att utvecklas så mycket som möjligt och det känns som Tillberga är helt rätt klubb för mig att göra det i. 

Vågar du gissa på någon specifik placering Tillberga hamnar på?
Vi får ta en match i taget men ska vi spela slutspel måste vi komma topp 8. 

Slutligen, vad ser du mest fram emot med säsongen?
Ser fram emot mycket, men klart det kommer bli lite extra rolig att åka till Lidköping och spela mot mina gamla lagkamrater. 

Johanna Öberg2016-09-05 09:22:00
Author

Fler artiklar om Tillberga