Silly Season 2016/17: Philip Florén klar för TB!

Silly Season 2016/17: Philip Florén klar för TB!

Andra säsongen i Elitserien är snart avklarad. Vi slutade på en tolfte plats i serien med 13 poäng inspelade, men via kvalspel mot Sirius, Ljusdal och Boltic säkrade vi kontraktet. Det är nu dags för en lång försäsong med mycket silly season, här kan du läsa om Tillbergas nyförvärv, förluster och rykten.

NYFÖRVÄRV
Andreas Hjulström - Västanfors IF
Redan dagen efter elitseriekontraktet säkrades (4/3) blev säsongens första nyförvärv klart. Det är Andreas Hjulström i från Allsvenska Västanfors som skrivit på för en säsong. Han besitter de egenskaper som laget söker. Bra blick för spelet, trygg med bollen och stenhård i det fysiska spelet beskriver Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson honom.
Andreas säger själv att det känns riktigt bra att ta det här steget till Tillberga. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse att få spela i högsta serien. Han tycker även att Tillberga har ett intressant lag på gång och han ser fram emot att mäta sig med dem bästa spelarna i landet. 
Vi hälsar Andreas välkommen till TB!

Olle Wiberg - Assisterande tränare/lagledare
Igår (6/4) blev det klart att Olle Wiberg tar över rollen som assisterande tränare och lagledare i Tillberga. Han har de senaste åren varit med och styrt Allsvenska Västanfors. Avtalet är på 1 år. 
"Olle är ung, hungrig och ambitiös. Det känns som en "perfect match". Vi jobbar för att bygga organisationen kring laget ännu mer i år för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas". Säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnson om Olle. 

Niklas Eriksson - Katrineholm Värmbol 
Igår (30/4) blev det klart att säsongens andra spelar nyförvärv är Niklas Eriksson, senast i Katrineholm Värmbol. Sedan det blev klart att Pekka Rintala lämnar Tillberga har laget endast haft en forward med kontrakt. Men igår blev det alltså klart att man gjort klart med Katrineholms målsprutare de senaste säsongerna. 
En jäkligt bra forward. Relativt ung, 25, år, en riktigt bra avslutare. Han har en avig spelstil och går rakt på mål. En ”sniper”. sa Tobias "Zocke" Johnsson om Niklas. 
Vi hälsar honom välkommen till TB!

Philip Florén - Villa Lidköping BK
Tillberga har gjort klart md sitt sista nyförvärv för säsongen. Det är Philip Florén som senast kommer ifrån Villa Lidköping som ska spela för TB. 
"Det känns otroligt bra. TB är ett ungt och hungrigt lag med bra folk runtomkring. Jag har fått ett bra helhetsintryck av klubben och känner att det är en riktigt bra miljö att fortsätta utvecklas i. Jag längtar redan till serien drar igång", sa Philip till VLT. 
Vi hälsar honom välkommen till TB!
 


FÖRLUSTER
Jesper Nywertz - Ej förlängt kontrakt
Anton Sjödahl - Ej förlängt kontrakt 
Pekka Rintala 


FÖRLÄNGDA KONTRAKT
Rinat Shamsutov
Ivan Lebedev
Joel Engström
Robin Andersson 
Jimmy Jansson
Rasmus Eriksson
Jesper Hermansson
Tobias Eriksson
Kim Barklund
Nicklas Gustafsson
Martin Flodström
Emil Kaup
Måns Engström
Jesper Flodström 
Niklas Engström
Kevin Sterner
Jens Blixt


RYKTEN
Anders Svennson & Christoffer Fagerström
Igår gick bandyfeber ut med att Anders Svensson (Vodnik) och Christoffer Fagerström (Vänersborg) enligt en trovärdig uppgiftslämnare ryktades vara på väg till Tillberga. Det sägs att två byggföretag går in och betalar för att värningarna ska gå i hamn. 
Spännande nyheter om det nu skulle vara sant, det återstår att se. 

Klas Nordström - Tellus 
Enligt bandyworld och flera andra rykten är målmaskinen Klas Nordström nära en övergång till Tillberga. Mål-Klasse som levererat runt 30 mål per säsong i såväl VSK som Villa Lidköping och Sirius. Har de senaste två säsongerna vunnit den norra Allsvenska skytteligan överlägset. Det skulle vara intressant att se vad han kan uträtta i erkänt offensiva TB som knappast saknar chanser under matcherna. 

Patrik Nilsson - Sandviken 
I tisdags (5/3) meddelade bandyfeber att även Patrik Nilsson från Sandviken, ryktas vara påväg till Tillberga. Det enligt en trovärdig uppgiftslämnare som även Patrik Nilsson fått anbud från TB. 
Klubbchefen Tobias "Zocke" Johnson vill däremot inte lämna några kommentarer om ryktet, så vad som är sant eller inte återstår att se. 

 

Johanna Öberg2016-05-19 11:03:00
Author

Fler artiklar om Tillberga