Inför säsongen: Tobias "Zocke" Johnson

Inför säsongen: Tobias "Zocke" Johnson

Nu när sommaren är slut och isträningarna och matcherna börjat dra igång, är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. En intervju i veckan kommer att komma ut och idag har det blivit Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsons tur att dela med sig av sina tankar.

Truppen för säsongen är spikad, hur ser du på ditt jobb du gjort i somras för att forma laget?
Det är upp till andra att bedöma om jag gjort ett bra jobb eller inte men jag är väldigt nöjd med truppen. Vi behövde få in spets i anfallet och det har vi fått i Philip Florén och Niklas Eriksson. Vi kände att även en försvarsspelare var viktigt och där hittade vi en klippa i Andreas Hjulström. Jag känner att alla tre besitter de spelegenskaper som vi sökte. 

Vad innebär ditt jobb? Vad gör en klubbchef om dagarna?
Jag är ytterst ansvarig för såväl organisation, marknad, ekonomi och det sportsliga. Det innebär väldigt varierade dagar. Allt från möten med Elitserieföreningen till att jobba in sponsorer eller hjälpa spelare med olika saker. Jag gör sånt som andra klubbar har 2-3 anställda till. Det är tufft och vissa veckor på året får man lägga 60-70 timmar men det ger otroligt mycket också. Jag trivs!

Hur är det att jobba för Tillberga
Inspirerande. Jag skulle nog aldrig orka med det om det inte vore för killarna i och runt laget. Det finns sån otrolig sammanhållning och det smittar av sig och ger energi. Grabbarna vet att jag skulle ta en kula för dem om det hjälpte oss att lyckas. Sedan har vi väldigt bra folk i styrelsen och i en helt fantastisk ungdomssektion som lägger grunden i föreningen. Vi växer enormt och har således fått kämpa med både likviditet och organisation men jag hoppas att vi kan börja stabilisera föreningen på de områderna. 

Hur ser föreningen Tillberga ut idag? 
Vi har haft en av Sveriges största Skridskokul två år i rad med runt 200 barn. Vi kommer ställa upp med 13 ungdomslag i olika serier. Vi har lag i alla åldersgrupper utom P20 men nästa år är vi kompletta från Skridskokul till A-lag. Extra glädjande i år är att vi kommer ställa ett första historiskt flicklag på isen. Vi har även ett till seniorlag i Hubbo. Jag törs säga att ingen annan klubb har samma utveckling. För 15 år sedan existerade vi knappt. Det är en mäktig resa vi gjort.

Får du höra mycket utifrån om ert/ditt jobb i Tillberga?
Det har varit flera klubbar som gjort studiebesök hos oss eftersom vi har en utveckling som kanske varit tvärtemot den generella utvecklingen inom bandyn. Vi delar gärna med oss av tips och erfarenheter. Sen är det säkert folk i jantelagens Sverige som även tycker vi är skitdryga. Haha... Vi försöker hela tiden hitta nya grepp och infallsvinklar. Om man kör i samma hjulspår som andra kan man på sin höjd komma lika långt som dem. Det driver inte oss. Jag har uppfattningen att många ser positivt på TB och det vi gör.

Vad har Tillberga som klubb för framtida mål?
Att fostra så bra bandyspelare som möjligt och ha en riktigt bra verksamhet. Visst finns visionen om ett SM-guld men det är inget som vi stirrar på. I min värld är det viktiga vad vi gör varje dag. Pokalen delas ut en lördag i mars. Det är vad vi gör de övriga 364 dagarna som är viktiga. Gör vi de dagarna riktigt bra får den där lördagen bli en bonus och effekt av arbetet. Stirrar man bara på guldet tror jag det kan hämma utvecklingen.

Till dom som inte brukar kolla på bandy, varför ska man välja att kolla på just Tillberga?
För vi är ett av Elitseriens yngsta och mest talangfulla lag där de flesta spelarna är från stan. Vi spelar en väldigt positiv och offensiv bandy som bygger på stor delaktighet. Sen är vi jävligt sköna också. Vi är inte som andra, vi är Tillberga!

Vad har du för tankar på säsongen?
Att vi ska utvecklas ännu mer och bli ännu tryggare i vårt spel. Föreningens stora mål som vi jobbat mot är slutspel säsongen 17/18. Kan vi vara och nafsa på lag 8-9 redan i år är det en ren bonus. Om killarna fortsätter sin utveckling och behåller sin ödmjukhet att lägga ner jobbet som krävs kan vi nog ställa till det för några topplag redan i år. Jag hoppas vi slipper kvala.

Slutligen, vad ser du mest fram emot med säsongen?
Matcherna mot Tellus.

 

Johanna Öberg2016-09-22 21:01:52
Author

Fler artiklar om Tillberga