Andra raka segern efter 8-5 mot seriejumbon!

8-5 hemma mot Gripen Trollhättan igår. 2/2 segrar denna vecka och vi har nu efter 5 omgångar tagit lika många poäng som under hela förra säsongen.

Mirakelseger senast mot Sandviken. Igår var det en helt annan match som skulle spelas. Seriejumbon, Gripen Trollhättan stod för motståndet.
Klarar man av att vinna mot SAIK så ska inte Gripen matchen vara något problem, men ofta händer det att man ”går ner” sig lite. Vilket speglade av sig i första halvlek.

Trots allt gjorde hemmalaget 1-0 efter ett inspel från vänster kortsida av Pekka Rintala. Bollen hittade Kim Barklund och han kunde enkelt skjuta in ledningsmålet.
Därefter hände något och Gripen kunde först via ett självmål kvittera till 1-1. Sedan via Johan Grahn och Martin Hagman öka på ledningen till 1-3.

Det märktes väldigt tydligt så långt in i matchen att Tillberga’s spel inte stämde. En hel del fel pass och det var inte alls lika bra som senast mot Sandviken.
2-3 målet genom matchens skyttekung, Robin Andersson innan halvtidsvilan var psykologiskt sätt ett viktigt mål.

I halvtid pratade laget ihop sig och alla var inställda på att gå ut och prestera en mycket bättre andra halvlek.

Vi var med om tre vändningar sist i matchen mot Sandviken och vi skulle få vara med om vändning i gårdagens match också.
En kvart behövdes för att Tillberga skulle vända ett 2-3 underläge till en 6-3 ledning.  Kvitteringen kom via Jimmy Jansson efter som så många gånger förr fint förarbete av Rinat Shamsutov.
En minut senare gjorde Rinat själv 4-3 efter ett mål som Gripen målvakten David Erkenborn faktiskt skulle kunna ha tagit.
5-3 målet kom för andra gången i år på en hörna och precis som sist så var det Robin Andersson som prickade in den. Två hörnmål på de två senaste matcherna, så vi får väl hoppas att hörnskyttet har börjat lossnat nu.
Fem minuter senare kom backen Måns Engström upp högt på Gripens planhalva och hittade in till Kim Barklund som prickade in sitt andra mål för dagen.

Gripen hade inte gett sig där utan skulle sätta nerv på matchen igen. Två mål och då skiljdes det endast ett mål lagen emellan med fem minuter kvar av matchen.
Närmre än så kom man aldrig. Rinat Shamsutov satte spiken i kistan när han snyggt sköt in 7-5 i Erkenborns botre kryss.
Innan domare Keijo Hyvärinen blåste av matchen hann Robin Andersson med att göra ett hattrick och skrev siffrorna till 8-5.

Andra raka segern och laget har efter fem omgångar tagit lika många poäng som hela förra säsongen. En poäng till och säsongens första mål är avklarat.
Nästa vecka väntar tre tuffa matcher. Onsdag borta mot Vetlanda, fredag hemma mot Hammarby och söndag ”borta” mot VSK.