Elitseriekontraktet säkrat trots en riktigt dålig insats

Målet innan gårdagens match var 2 poäng och ett säkrat elitseriekontrakt. Till en början såg det ut att inte gå som tänkt. Med ett 3-0 underläge i paus såg det riktigt dåligt ut. Vi lyckades ändå knipa åt oss en poäng vilket innebar att vi är kvar i Elitserien till nästa säsong!

Det var en riktigt bra känsla som vi kom med till gårdagens match mot Katrineholm. Efter 3-3 hemma mot Kungälv i torsdags, hade vi igår chansen att säkra Elitseriekontraktet. 2 poäng behövdes, och vid oavgjort var Nässjö tvunget att förlora hemma mot Kungälv för att allt skulle bli klart igår.

Det började däremot riktigt bedrövligt, inget stämde i början och redan efter 31 sekunder hade Katrineholm tagit ledningen med 1-0.
Inte skulle de bli bättre där, hemmalaget hann med att göra både 2-0 och 3-0 innan domaren blåste av för halvtid.

Det vi kunde konstatera från de första 45 minuterna var att det var bland det sämsta vi gjort i år. Spelar vi så, har vi inget i Elitserien att göra. Så till andra halvlek var det bara att gå ut och visa att det bara var en tillfällighet och att vi egentligen är mycket bättre än så.

Visst började det bra, en kvart in i andra halvlek reducerade Jesper Nywertz till 3-1 på straff. Men han vara inte klar där, 75 minuter in i matchen reducerade han ännu en gång på straff och då var resultatet 4-2.
När Robin Andersson 3 minuter senare reducerade till 4-3 kändes det som de kunde sluta riktigt bra trots allt. Visst skulle det göra de, för i den 85e matchminuten kvitterade Pekka Rintala till 4-4 och resultatet stod sig matchen ut.

I och med att Nässjö förlorade hemma mot Kungälv, så var det klart. Elitseriekontraktet var säkrat och vi spelar även i högsta serien nästa säsong.
Vi förlorade det mesta i Elitserien, men när det väl gäller så är vi där och krigar till oss segrarna och idag känns det riktigt bra!