Guld i Sapa cup!

Guld i Sapa cup och obesegrade genom hela cupen. Efter den här helgen kan vi konstatera att vi kommer ta mer än bara 4 poäng under säsongen. -Vi kan hantera alla lagdelar, vi löser situationerna bra och gör det vi pratar om. När vi spelar som vi bestämt är vi riktigt bra sa tränare Oskar Robertsson direkt efter matchen som i sin första cup med Tillberga tar hem guldet.

2 veckor kvar till seriepremiär och träningscup i Vetlanda stod på schemat för Tillberga i helgen.

Vi inledde gruppspelet i fredags kväll mot IFK Kungälv. En match som inte blev några svårigheter för oss. 50 sekunder var det som krävdes innan målkalaset började, och det var Kim Barklund som blev TB:s första målskytt i Sapa Cup. Efter det rullade de på bra och första halvlek dominerades av Tillberga.
3-0 efter endast 10 minuter gjorde så att Kungälv behövde ta en time out. Det blev däremot inget bättre spel från Kungälvs sida och vi kunde enkelt gå till halvtids vila med 4-1.
Början av andra halvlek bjöd inte på så mycket mål, men spelet däremot var bra och till skillnad mot Kungälv matchen för en vecka sedan (6-5), så var allt mycket bättre idag och vi såg ut som ett helt annat lag. Matchen slutade tillslut med en komfortabel seger med 7-2.
En mycket bra start på cupen och vi visade verkligen elitserieklass under hela matchen.

Efter att ha spelat sista matchen på fredagen var det även vår tur att spela första matchen på lördagen. Denna gång var det nykomlingarna Gripen som skulle stå för motståndet. Matchen var inte lika målrik som Kungälvs matchen.
Vi ställdes mot ett Gripen som bara backade hem och slog lyror och det var även på en sån situation som Gripens ledningsmål kom. 0-1 genom Tony Eklind på en lyra i 40:onde minuten. Ett halvtids resultat som enligt mig inte var rättvist, men så går det ibland.
Därför var det väldigt skönt när Emil Kaup satte 1-1 en kvart in i andra halvlek, och inte blev det sämre när Robin Andersson 2 gånger om gav Tillberga ledningen. Första målet var ett spelmål som kom i 89:onde minuten och andra målet kom på en höra i 91:a minuten.
3-1 vinst mot Gripen i andra matchen och nu krävdes minst en poäng i sista gruppspelsmatchen mot Vodnik för att laget skulle nå final.

Inte räckte det med att vi spelade första matchen i lördags vi tilldelades även första matchen imorse. Dagens motstånd var ryska topplaget Vodnik och som jag skrev innan krävdes minst en poäng för att ta oss till final. Ett resultat som vi klarade av i sista sekund.
För när Vodnik gjorde 2-4 i 88:onde minuten såg det näst in till kört ut, men ack den som ger sig. För innan domaren blåste av dagens match hann vi med en reducering till 3-4 genom Pekka Rintala och en kvittering till 4-4 genom Robin Andersson. Oavgjort och laget var finalklart och vi skulle ännu en gång ställas mot Vodnik som redan innan dagens match var final klara.

Finalen började 18.00 så efter sista gruppspelsmatchen var det bara att åka tillbaka till hotellet och vila upp sig inför sista matchen.
Dagens andra match mellan Tillberga-Vodnik såg lite bättre ut än den första matchen.
Jesper Flodström blev finalens första målskytt när han snyggt gjorde 1-0 för Tillberga. Ledningen höll i sig ett tag men när vi drabbades av en utvisningen kunde Vodnik ta tillvara på tillfället och kvitterade till 1-1 efter 20 minuters spel.
Vodnik tog sedan ledningen med 1-2. Ett mål som var riktigt surt från vår sida i och med att målet egentligen var offside. Men det skulle inte visa sig göra något. Strax efter ledningsmålet åkte Martin Flodström från egen planhalva helt solo och kvitterade riktigt snyggt till 2-2.
Det såg ut som vi skulle ha ett oavgjot resultat i halvtid, men som sagt det gäller att spela till domaren blåser av och när Jimmy Jansson hittade Rinat Shamsutov kunde han enkelt sätta 3-2.
Väldigt bra spel i första halvlek från vår sida och nu var vi endast 45 minuter från guldet. Det blev också en målrik andra halvlek. Pekka Rintala gjorde ett hattrick och vinsten skrevs till slut till 6-5.
En seger som i skrivadnde stund sitter riktigt fint. Det var länge sen Tillberga vann en titel så det gjorde att denna kändes extra skön.