Historisk match igår!

I Elitserien har vi aldrig vunnit en premiär, aldrig vunnit mot Kalix eller aldrig hållit nollan. Igår bröt vi de negativa trenderna och matchen mot Kalix igår blev historisk.

Det var ett svårtippat Kalix vi mötte igår. Med så pass få träningsmatcher bakom sig, var det svårt att veta var laget stod.
Det blev som förväntat en jämn match, men när Kalix fick en hörna i matchminut 17, lossnade det, inte för Kalix utan för oss.
Rinat Shamsutov fångade upp bollen på en Kalix hörna och kontrade in 1-0, när han enkelt tog sig förbi tre spelare och spräckte säsongens nolla.
Efter målet tog Tillberga över mer och mer. Innan halvtidsvilan hann även vår andra ryss, Ivan Lebedev göra mål. 2-0 efter inspel på från vänsterkanten av Jens Blixt.

Andra halvlek bjöd på ett hyffsatt snabbt mål från hemmalaget. Åtta minuter in i andra halvlek gjorde Philip Florén sitt första Elitseriemål i TB-tröjan efter fint förarbete av Robin Andersson.
Därefter väntade några jobbiga minuter för Tillberga. Med tre man på utvisningsbåset samtidigt blev det kämpigt. Men det klarades av galant och nollan spräcktes inte för det.
Några mer mål hann det inte bli även om det fanns tillfällen för att utöka ledningen.
I och med gårdagens seger blev det en historisk match! Kevin Sterner blev klubbens första målvakt att hålla nollan i Elitseriesammanhang och för första gången i TB:s historia vann vi en premiärmatch.

-Det känns bra, det var kontrollerat. En ganska tråkig match. 3-0 är väl inget roligt resultat, men det var kontrollerat. Två poäng, nu är vi igång. Premiärer är alltid lite pirrigt, men det var två viktiga poäng och nu är vi med. Sa Robin Andersson till bandypuls efter segern igår.

-Det är klart att det är skönt att hålla nollan, men det är ändå inget man tänker så mycket på ändå. Med det är riktigt bra. Sa Kevin Sterner till bandypuls.