Lagbanner
Inför Annandagen: Kungälv-Tillberga

Inför Annandagen: Kungälv-Tillberga

Dagen är äntligen kommen, en av säsongens höjdpunkter, annandagen. Tyvärr blir det inget derby i år utan vi reser istället ner till Kungälv för match på Skarpe Nord. "Känslan är bra i laget och vi kör på" sa Anders Östling inför dagens match.

Klassisk dag för oss i bandysverige idag, annandagen. Idag är det nästan obligatoriskt att besöka en bandyarena. Annadagen brukar för det mesta innehålla "speciella" matcher, så som derbyn. Men i och med att vi fått GAIS plats i Elitserien så har vi också fått deras spelschema, så det innebär att vi möter Kungälv borta idag. 

Ett kungälv som är väldigt bra på hemmaplan, tidigare i år har man t.ex vunnit på VSK och Villa på just Skarpe Nord. Så det blir en tuff nöt att knäcka för våra svarta hjältar, som dessvärre fortfarande väntar på säsongens första seger. 

I Kungälv hittar vi förre detta Tillberga spelaren, Lukas Persson. Han har hittills prickat in 15 mål och 3 av dom kom i första mötet mellan Tillberga-Kungälv som spelades i ABB-Arena 1 december. Den matchen slutade med IFK seger, 3-7. 

Fick ett kort samtal med Tillbergas spelande tränare Anders Östling inför dagens match. 
Klassisk bandydag väntar idag, ni möter Kungälv borta. Vad är dina tankar inför den matchen?
-Jo det är klassiskt men det brukar ju vara ett derby som kryddar det lite extra, så är det inte riktigt i år. Kungälv borta är en tuff match, men vi kommer jobba på med vårat spel som vanligt. 

Kungälv är ett bra hemmalag och har bland annat vunnit mot VSK och Villa, hur ser du på motståndet?
-Det har bra försvarspel och snabba omställningar och är ett erkänt bra hemmalag. 

Ni har endast tagit 1 poäng på 14 matcher, hur är känslan i laget?
-Den är bra så vi kör på. 

Vilket lag kommer ni ställa upp med idag? 
-Emil Kaup skadade sig sist i matchen hemma mot Bollnäs och Niklas Engström är sjul, så de spelar inte. Däremot är Kim Barklund tillbaka och in kommer också Anton Sjödahl. 

Matchen börjar idag 15.00 på Skarpe Nord, och idag gör vi allt för att säsongens första vinst kommer. 

Johanna Öberg2014-12-26 10:03:17
Author

Fler artiklar om Tillberga