Lagbanner
Inför derbyt: Västerås - Tillberga

Inför derbyt: Västerås - Tillberga

Säsongens första derby. Storebror mot lillebror. 19 SM guld mot 0 SM guld. VSK mot Tillberga. Idag lägger vi alla jämförelser bakom oss och riktar endast in oss på 2 poäng.

Idag är det dags för säsongens första derby, ett äkta derby. Västerås två Elitserielag har i uppgift att ”vinna” titeln som stadens bästa bandylag. 
De senaste åren har VSK vunnit alla matcher. 
Endast en gång har Tillberga lyckats vinna och det var i en placeringsmatch i svenska cupens slutspel 2010. Historiska segern skrevs till 7-6 efter ett underläge med 1-4 i halvtid. 

Denna säsong har innehållit både vinster och förluster för båda lagen. Mest anmärkningsvärt är Tillberga’s seger mot Sandviken och VSK’s förlust mot Kungälv. Annars har resterande resultat varit relativt väntade. Inför matchen ligger Tillberga på en tolfte plats med 4 poäng inspelade och VSK på en andraplats med 10 poäng inspelade. 

Det finns många bra spelare att hålla reda på. I Tillberga är det Robin Andersson som efter 7 matcher som gjort flest mål för laget. Båda ryssarna Ivan Lebedev och Rinat Shamsutov har även de bidragit med en hel del poäng. 
I VSK lär man hålla koll på bland annat Micke Olsson, Tobias Holmberg, Jonas Nilson och Ted Bergström. 

Matchen startar 15.00 och kan du inte ta dig dit, streamas den på bandyplay.se

Johanna Öberg2015-11-22 10:43:21
Author

Fler artiklar om Tillberga