Lagbanner
Inför Elitseriepremiären: Tillberga-Kalix

Inför Elitseriepremiären: Tillberga-Kalix

Den långa väntan är över. Imorgon är det äntligen Elitseriepremiär, då väntar Kalix på hemmaplan. "Alla i laget är supertaggad för premiär och att få börja spela om poäng känns alltid extra i kroppen" - Olle Wiberg.

Sju månader har gått, imorgon är den långa väntan äntligen över. Det har blivit dags för Elitseriepremiär och det är Kalix som står för motståndet i ABB-arena. 
Ett lag som har haft ett annorlunda upplägg på sin försänong jämfört med Tillberga. Kalix har endast spelat en träningsmatch mot Murmansk som slutade 1-1 och sedan en cup i Haparanda som visserligen slutade med guld
Tillberga däremot har en rad matcher bakom sig. Även om motstånden kanske inte varit det bästa. Sex segrar mot bland annat Gripen, Sirius och Tellus, två oavgjorda matcher mot Broberg och Hammarby och sedan två 3-1 försluster mot Hammarby respektive Jenisej. 
Det gör väl Kalix till ett svårtippat lag men med deras nyförvärv blir dom trots allt att räkna med. Två ryssar från Jenisej B, Ivan Detsura och Alexander Zheltjakov och Sandvikens målvkat Abbe Bodin. 

Tillberga har värvat två anfallre i Niklas Eriksson från Katrineholm och Philip Florén från Villa Lidköping som under försäsongen öst in mål båda två. Man har även värvat backen Andreas Hjulström från Västanfors, som varit stabil där bak. Utöver det så är truppen i princip densamma som förra året. 

Förra årets matcher mellan Kalix och Tillberga var båda jämna. En snöplig förlust i Kalix med 6-5 som på matchens sista skott avgjorde och hemma vart det oavgjort 4-4. 
Imorgon blir det nog lika jämt som alltid så vem som drar det längsta strået återstår att se. Hur som behöver vi ert stöd, 19.00 i ABB-arena imorgon. 

Tillbergas nya assisterande tränare Olle Wiberg har fått äran att svara på några frågor angående morgondagens premiär.
Det blir din första match i Elitserien som tränare, hur går dina tankar kring det?
Fantastiskt roligt och inspirerande. Denna match har man väntat på ett tag nu och precis som för spelare som kommer till lag i högsta serien så har även nivån höjts för min del också såklart. Det handlar om att utvecklas som ledare för att kunna fortsätta utveckla laget och gruppen och att vi tillsammans når nya mål.
 
Ni möter Kalix, hur är dom som lag att möta?
Kalix är alltid ett motstånd som är svåra att möta. De är extremt diciplinerade och sliter väldigt hårt för poängen. De har ett par rutinerade spelare kombinerat med ungdomlig entusiasm, så det kommer bli en mycket tuff premiär imorgon. 

Vad måste ni göra för att vinna imorgon?
Vi vet vad vi kan och vad vi ska göra. Tron på vårt spel och tålamod med det vi ska göra är viktigt när man möter Kalix. De bjuder sällan på ytor så det gäller att vi tar vara på våra chanser till 100% och är noggranna i avslut och defensiv. 

Hur är läget i laget? Vilka spelar premiären imorgon?
Vi har haft bra träningsveckor och har en god känsla i truppen. Alla är supertaggade för premiär och att få börja spela om poäng känns alltid extra i kroppen. Vi har tuff konkurrens i truppen och när alla är hela och friska så är laguttagningen tuff. Jimmy Jansson är den enda som är skadad och kommer därför vila imorgon, utöver det så de Niklas Engström, Jesper Flodström och Emil Kaup som vilar. 

Johanna Öberg2016-10-27 21:43:34
Author

Fler artiklar om Tillberga