Lagbanner
Inför säsongen: Rasmus Eriksson

Inför säsongen: Rasmus Eriksson

Nu när sommaren är slut och isträningarna och matcherna börjat dra igång, är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. En intervju i veckan kommer att komma ut och idag har det blivit Tillbergas egen fostrade målvakt, Rasmus Erikssons tur att svara på frågor.

Du gör din tredje raka säsong i Elitserien med din moderklubb, hur känns det?
Haha man börjar nästan bli veteran. Nejdå, men det känns bra, känns som jag växer in i det mer och mer. Sedan känns det som om att vi har ett mer slagkraftigt lag än på väldigt länge. Helt klart det bästa som jag har spelat i iallafall och det gör det ännu roligare.

Du har tillhört Tillberga i hela din karriär hittills. Vad är det som är unikt med just Tillberga? Varför har du valt att vara kvar här?
Jag trivs väldigt bra i Tillberga. Det som utmäker laget är att vi är ett skönt gäng som gillar att göra saker ihop även på sidan av bandyplanen, vilket är viktigt. Sedan är det kul nu när vi är många unga som jobbar hårt för att nå nya mål hela tiden.

Du är ifrån Tillberga själv, känns det extra speciellt att få representera TB och vara förste målvakt i Elitserien?
Jag vet ju inte hur det är att spela i ett annat lag haha, men självklart känns det bra att representera klubben som man vuxit upp i och ligger närmast hjärtat. Känns alltid bra att sätta på sig TB-tröjan!

En match under säsongen spelas ute i Tillberga på Hubbovallen. I år mot Villa Lidköping, hur är de att spela där?
Jag har spelat två matcher där ute men tvingats kliva av innan halvtid på grund av skada båda gångerna… Men det är en speciell känsla att spela ute på Hubbovallen eftersom att man tillbringat väldigt mycket tid där på somrarna när jag spelade fotboll. Så jag hoppas att jag får spela hela matchen där i vinter!!

Säsongen 14/15 hamna Tillberga sist i Elitserien och förra året 12a... Hur kommer de gå för er den här säsongen? Hur bra är laget?
Som jag sa tidigare så känns det som om att vi har ett mer slagkraftigt lag än på många år så därför känns chanserna goda att klättra ytterligare placeringar än tidigare. Det är väldigt svårt att säga hur det kommer gå, men det känns bra.

Är de någon spelare som kommer bli lite extra betydelsefull för laget?
Vill inte säga någon speciell. Känns som det är väldigt många som måste prestera bra för att vi ska lyckas!

Det har kommit in väldigt många bra spelare i Elitserien. Vilket lag och vilken specifik spelare ser du mest fram emot att möta?
Ska bli kul att se hur Vänersborg lyckas få ihop det med bland annat Lomanov i laget!

Ni har spelat en hel del träningsmatcher och vunnit de flesta. Hur ser din egen form ut i dagsläget?
Formen är på god väg känns det som. Jag har inte haft jättemycket att göra under matcherna, men träningarna har känts bra och även matcherna.

Slutligen, vad ser du mest fram emot med säsongen?
Derbyna mot VSK är alltid roliga!
 

Johanna Öberg2016-10-10 21:22:46
Author

Fler artiklar om Tillberga