Lagbanner
Inför säsongen: Robin Andersson

Inför säsongen: Robin Andersson

Nu när säsongen snart drar igång är det återigen dags för några "inför säsongen" intervjuer. En intervju i veckan kommer att komma ut och idag har det blivit Tillbergas egenfostrade lagkapten, Robin Anderssons tur att svara på frågor.

Elitseriepremiär veckan är här, hur går tankarna inför det?
Jätteroligt att det äntligen drar igång. Vi är superladdade. 

Hur laddar ni upp och förbereder er i veckan?
Vi ska börja med att få två bra träningar måndag och tisdag. Lite lugnare jogg på onsdag. På torsdag blir det lite finslipning på is med fasta situationer och liknande. Vi ska även kolla på hur Kalix spelar. Koncentrationen höjs i laget nu. 

Ni har en bra försäsong bakom er, hur bra blir Tillberga i år?
Svårt att säga med tanke på att vi har fått få matcher mot de bästa lagen. Elitserien känns hetare än någonsin så det ska bli intressant att se hur långt vi räcker. 

Vad måste bli bättre jämfört med ifjol om ni ska ta något extra kliv upp i tabellen?
Det är spelet i straffområdet. Vi har ett bra fungerande grundspel som vi jobbade mycket med förra året. Men där vi oftast förlorade matcher förra året var att vi inte riktigt räckte till. 

Det har pratats mycket om dig i och med att du gjorde så många mål i en klubb som hamna långt ner i tabellen och för att du är mittfältare. Fortsätter du på de spåret? Eller vad blir/är din roll på planen?
Min roll är att hjälpa laget med mina styrkor. Vara delaktig i uppbyggnadsspelet och jobba hårt i defensiven. Så mitt jobb är inte bara att göra mål, egentligen så är det inte min foll alls. Men gör jag mål så hjälper jag laget och det är bra. 

Du är en av spelarna i laget som är ifrån Tillberga och har spelat i klubben sen barnsben, hur är det att få representera sin moderklubb i Elitserien och dessutom vara lagkapten?
Det är såklart jättekul. Det är en ära att få bära bindeln. 

Slutligen, vad ser du mest fram emot med säsongen?
Just nu vill jag bara att det ska dra igång, så premiären mot Kalix. Sen är det såklart häftigt att spela på annandagen och Winter Classic. 

Johanna Öberg2016-10-24 08:54:34
Author

Fler artiklar om Tillberga