Lagbanner
Inför: Tillberga-Hammarby

Inför: Tillberga-Hammarby

8 matcher kvar av Elitserien och vi står fortfarande utan vinst och bara 1 poäng inspelad. Ikväll finns det nya chanser för att första 2 poängaren ska komma då vi möter Hammarby hemma. Vi måste va effektiva när vi får våra lägen, sa Anders Östling om dagens match.

Inför matchen kommer Hammarby med 3 förluster i bagaget (Vänersborg, Västerås, Edsbyn), laget är även drabbat av en ekonomisk kris.
Hammarby som varje säsong är med och spelar om topp placeringar i Elitserien ligger efter 18 omgångar på en åttonde plats, och är bara 5 poäng ifrån att missa slutspel.
Hammarby har precis som Tillberga drabbats utav skador, så visst kan det ligga något i det att laget inte vunnit på ett tag. För vår del så saknas fortfarande Pekka Rintala, Jens Blixt, Emil Kaup och Rasmus Lindqvist.

Tillberga kommer också till matchen med förluster bakom sig, men för oss är det inte bara 3 matcher utan laget har inte tagit poäng på det 11 senaste matcherna.
Trots så många förluster så har vi ändå varit med och hotat om poängen. Så det känns lite surt att vi endast har 1 poäng i dagsläget. Men vi alla vet att matcherna spelas i 90 minuter och inte 60-70 minuter, så då gäller det att vara med hela tiden annars blir det inga poäng. Så i dagens match förväntar jag mig ett lag som spelar igenom hela matchen för då tror jag första vinsten kan komma.

Tillbergas spelande tränare Anders Östling sa såhär inför kvällens drabbning:
-Hammarby är ju ett lag som vill spela mycket passningar och ha hög delaktighet. Sedan dras det av en del skador precis som oss. Så för vår del handlar det om att hålla ihop deffensiven och att många spelare deltar i offensiven samt att vi är effektiva när vi får våra lägen.
 

Johanna Öberg2015-01-14 16:31:07
Author

Fler artiklar om Tillberga