Lagbanner
Inför: Villa Lidköping - Tillberga

Inför: Villa Lidköping - Tillberga

Återigen dags för match, ikväll ställs vi mot Villa Lidköping. Ett lag som precis som oss ligger på kvalplats. Inget av lagen har än så länge vunnit någon match så det är nog 2 revansch sugna lag som kliver ut på isen ikväll. Villa är ett lag som alltid har mycket publik, och det ser ut att bli så även idag, så förhoppningarna på en bra match är väldigt höga.

I skrivandes stund sitter laget på bussen påväg till Lidköping. Ikväll är det dags för ännu en match, och vi ställs mot bottenkollegan Villa Lidköping. Efter 3 matcher spelade ligger både vi och Villa på kvalplats, vilket säger sig ganska väl att 2 poäng skulle betyda väldigt mycket för båda lagen.
Villa har hittills skrapat ihop 2 poäng, och det via 5-5 hemma mot Vetlanda och 4-4 hemma mot Västerås, sedan förlorade man med 4-1 borta mot Edsbyn.
Medans Tillberga inte några poäng alls, 3 förluster står i protokollet. 4-3 borta mot Kalix, 6-4 borta mot Bollnäs och 14-3 hemma mot Sandviken. Då kan vi faktiskt tillägga att det 3 lagen Tillberga mött ligger på en andra, tredje och en fjärde plats i Elitserien, så det är verkligen inget att skämmas över.

I Villa är det forwardstrion som leverar mest, Daniel Andersson, David Karlsson och Jesper Bryngelsson har tillsammans gjort 12 poäng. Tätt därefter kommer Jesper Eriksson med sina 3 poäng. Det är spelare som alltid leverar och som vi måste ha stor koll på under matchen.
I Tillberga är det nyförvärvet från VSK, Pekka Rintala som leverarat mest poäng, 5 poäng har det blivit hittills och än så länge är det bara mål han gjort. Strax därefter kommer Robin Andersson med sina 3 poäng och sedan kommer ett gäng på 2 poäng, Andreas Hammarbäck, Kim Barklund och Tobias "Nagget" Eriksson.

Det senaste säsongerna Tillberga spelat i högsta serien har matcherna mot Villa inte varit så jämna, och det har blivit förlust i alla. Endast 1 match har varit jämn och det var 9 februari 2011 nere i Lidköping som man endast förlorade med 8-7. Annars har siffrorna varit 8-4, 8-3 och 8-3 i Villas favör.

Nu är det bara att tänka framåt och gå in med inställningen att göra det vi ska göra. För både Villa och Tillberga spelar för att ta sin första vinst och det är 2 revansch sugna lag som ska göra upp det här. Villa är absoluta favoriter, men det är ett bottenmöte och vad som helst kan hända.

Johanna Öberg2014-11-12 14:55:02
Author

Fler artiklar om Tillberga