Lagbanner
Inför: Villa Lidköping - Tillberga

Inför: Villa Lidköping - Tillberga

Ny vecka, nya matcher, nya chanser till poäng. Idag kommer första läget, borta mot Villa Lidköping.

Det är ingen lätt match. Villa som dessutom har hemma match, vilket innebär 3000 personer på läktaren till stöd är långt ifrån en självklarhet. 
Villa ligger i dagsläget på en andraplats i Elitserien med 11 poäng inspelade. Man ligger en poäng bakom VSK som har en match mer spelad. 
Senaste två matcherna har innehållit både en vinst och en förlust. Laget vann borta mot Sandviken med 2-6 och förlorade hemma mot Edsbyn med 1-3. 
Lagets målkung är ganska väntat, David Karlsson. Han har hittills prickat in 11 mål och 7 av de målen kom i en och samma match, mot VSK. 
Självklart finns lagets artist med på den listan, Johan Esplund har givit laget 6 mål och 3 assist på 7 matcher. 

Tillberga ligger på en tolfteplats i Elitserien med 4 poäng inspelade. Lika många poäng som laget tog under hela förra säsongen. 
Senaste veckan innehöll tre matcher för laget och alla slutade med förlust. 9-4 borta mot Vetlanda, 2-8 hemma mot Hammarby och 5-3 borta mot VSK.
Just nu är det talangen Robin Andersson som leder den interna skytteligan med 8 gjorda mål. Ivan Lebedev ligger där i närheten med sina 6 mål. 

Förra året vann Villa båda matcherna mot Tillberga. Hemmamatchen blev en komfortabel seger med 15-3 och borta vann man md 4-7. 

Ikväll lägger vi "historian" bakom oss och riktar endast in oss på matchen. Det funkade mot Sandviken, återstår att se hru det går ikväll. Kanske går det hem mot Villa också? 

Johanna Öberg2015-11-25 09:41:10
Author

Fler artiklar om Tillberga