Lagbanner
Inför Winter Classic: Tillberga - Vetlanda

Inför Winter Classic: Tillberga - Vetlanda

I morgon är det för andra gången dags för Tillberga Winter Classic. För tre år sedan stod Örebro, då med spel i Allsvenskan för motståndet på Hubbovallen. I morgon är det dags för första Elitseriematchen på naturis, när Vetlanda gästar Tillberga. 2500 sjungande fans och TB vinst är Robin Andersson’s drömscenario till i morgon.

Morgondagens match är något helt annat än en vanlig hemmamatch. Tillberga flyttar tillbaka till sina rötter och arrangerar för andra gången Tillberga Winter Classic. 
Denna gång är det första gången en Elitseriematch spelas på naturis. Det vill säga is lagd direkt på marken utan några kylaggregat under. 

4 av killarna i laget är från Tillberga och har spelat i klubben sedan deras start. Största delen av supportrarna är också från Tillberga och det är just därför detta arrangemang blir så uppskattat. Det lockas även dit fler tillbergabor som inte brukar gå på bandy i vanliga fall, men som tar sig ner till Hubbovallen just denna dag. 

En av de fyra killar som spelat i Tillberga i alla år är lagkaptenen Robin Andersson. Jag fick en intervju med honom inför morgondagens match.

Du är en av fyra killar som spelat i Tillberga från första början, hur kommer det kännas imorgon när du kliver ut på Hubbovallen för match?
Mäktigt såklart. En av dem absolut roligaste matcherna i min karriär än så länge. Hoppas på mycket folk.

Vetlanda står för motståndet, vad är dina tankar inför matchen?
Tufft motstånd. Vetlanda har många bra spelare varav två kanske Elitseriens hetaste. Men vi har revansch att ta så det blir en rolig match.

Ni förlorade bortamatchen med 9-4, om du kommer ihåg vad måste ni förbättra till morgondagens match för att lyckas vinna mot dem?
Vi var inte nöjda med matchen i Vetlanda. Vi var inte riktigt på plats. Det kommer vi vara imorgon. 

Till sist, om du får lista 3 drömscenario imorgon, vad skulle de vara?
2500 sjungande fans och bra väder + TB vinst. Det räcker så.  

Imorgon 13.00 förväntar jag mig att ni som kan tar er ner till Hubbovallen i Tillberga och bevittnar TB’s första winter classic i Elitserien. 

Johanna Öberg2016-01-15 21:25:00
Author

Fler artiklar om Tillberga