Ledning med kvarten kvar att spela, ändå blev det förlust

Som Tillberga supporter var det riktigt tungt att lämna arenan i onsdags. Det kändes bra och med 15 minuter kvar av matchen ledde Tillberga. Tyvärr så tappar vi ledningen och Vänersborg vinner med 3-4. -Vi var väldigt nöjda med det vi gjort och det känns som tillfälligheter avgör matchen. Sa Mattias Rydberg efter matchen.

Tionde matchen för säsongen och Tillberga stod fortfarande utan vinst. Det var en väldigt bra känsla jag hade när hemmalaget kom ut på isen och skulle ta sig an Vänersborg.
Det började också bra, Tillberga hade mest boll men det var ändå Vänersborg som hade det första farliga målchanserna, men frilägena räddades av Rasmus Eriksson i TB målet.
Efter cirka 10 minuter kom dagens första mål och det gjordes av Mattias Rydberg som på frislag satte 1-0 till TB.
5 minuter senare kvitterade Vänersborg och det efter att Mikko Lukkarila sidledspassat Nils Berner som satte 1-1.
Men det skulle visas sig vara Tillberags halvlek och efter att Måns Engström gjort sitt första elitseriemål så ledde hemmalaget med 2-1.

Tillberga var nöjda med spelet i första halvlek och man kom överrens om att gå ut och fortsätta spela som man påbörjat sa Mattias Rydberg efter matchen.

I andra halvlek var det Vänersborg som hade det mesta och man fick även in en kvittering efter att Joakim Hedqvist satte 2-2 på starff.
Det var inte den första straffen vi fick se i den matchen, för bara 10 minuter senare fick Tillberga en straff och Mattias Rydberg gav återigen hémmalget ledning i matchen.
Med kvarten kvar att spela kändes det bra, men då hände det något. Först kvitterade Vänersborg till 3-3 och det är en repris på 2-2 målet, Hedqvist på straff. Bara minuten senare sätter Christoffer Fagerström dagens sista mål och det betyder 3-4 till Vänersborg.
Trots att vi är riktigt nära och pressar Vänersborg in i det sista så får säsongens första vinst vänta.

Jag fick en kort intervju med Tillbergas 2 målskytt Mattias Rydberg:
Vad är dina tankar efter matchen?
-Att vi gjorde en riktigt bra match och det känns lite jobbigt att inte få vinna eller iallafall ta en pinne.

Ni leder i princip hela matchen men tappar ändå till förlust, vad beror det på?
-Svårt att svara på. Vi möter ett väldigt bra lag och det känns som tillfälligheter avgör matchen.

Du gör 2 mål, vad tycker du om din egen prestation?
-Helt okej.. Skönt att göra 2 mål! Viktigt att få göra det, det har ju gått lite tungt innan. Så hoppas det rullar på nu.