Magisk seger mot Sandviken!
Bildkälla: VLT press

En mirakulös laginsats fällde jätten Goliath. Vi klarade av den uppgift som alla såg som omöjlig.

3-14 (0-7) skrevs resultatet till i förra hemmamatchen mot Sandviken. På tio försök har Sandviken vunnit nio matcher och en slutat oavgjort lagen emellan.
Väldigt få, om ens några trodde på en TB vinst i onsdagens möte.
Jag kände själv innan matchen att det inte skulle bli en rolig tillställning och känslan var väl mest: ”vi satsar på första vinsten på lördag mot Gripen, det är inte Sandviken vi ska ta poäng av”.

Inte kändes det bättre när SAIK tog ledningen två gånger om inom loppet av 12 minuter, genom Linus Forslund och Christoffer Edlund
Efter Sandvikens mål kom vi in bättre i matchen och fick en del lägen.
Tillberga hann med att reducera och kvittera på en minut. Först genom Emil Kaup som på en retur sprätte in bollen. Sedan ett långskott från Ivan Lebedev, två mål som Sandvikens målvakt Abbe Bodin nästan skulle kunna ha tagit.

Innan halvtidsvilan hann Tillberga med att göra två ledningsmål och tvingade SAIK till timeout redan efter 30 minuters spel.
Båda målen var riktigt fina bandymål. 3-2 målet gjordes av Jesper Hermansson efter fint förarbete av Jimmy Jansson.
4-2 målet kom från Robin Andersson efter en delikatesspassning från Rinat Shamsutov.

Trots ledning med två mål mot Sandviken i halvtid så kändes det lite oroväckande. Ofta rycker ”de bra” lagen upp sig till andra halvlek. Därför var det skönt när Jimmy Jansson gav Kim Barklund öppet mål och enkelt kunde öka på ledningen till 5-2.

Därefter skulle vi få vara med om den andra av tre vändningar i denna medryckande och svängiga match.
5-3 målet och 5-4 målet kom båda från Erik Pettersson. Därefter var det Patrik Nilssons tur att skriva in sig i målprotokollet när han först kvitterade till 5-5 och sedan gav bortalaget ledningen med 5-6 i matchminut 86.

Där kändes matchen avgjord. Det var kul att ha ledningen ett tag, men självklart skulle Sandviken ta med sig båda poängen hem.
Det gäller att spela tills domaren blåser av matchen och det var skönt att Tillberga fortsatte spela matchen ut och det lönade sig faktiskt.

6-6 målet kom i 89:e minuten och det var Tillberga’s första hörnmål för säsongen efter att Robin Andersson stänkt upp bollen i nättaket.
7-6 målet kom i matchens allra sista minut när matchens gigant Rinat Shamsutov återigen använde sitt trollspö till klubba för att ta sig igenom Sandvikens backlinje och serverade Pekka Rintala bollen som enkelt avgjorde matchen.