Lagbanner
Sammanfattning av Elitserien!

Sammanfattning av Elitserien!

Elitserien är slut. Det är en säsong som innehållit det mesta. Förluster, vinster, skrällar, dippar och ett guld. Mycket har hänt och nu väntar en lång försäsong.

Det började redan i mars. Årets första nyförvärv, Jimmy Jansson skrev på för klubben. 
Det följdes upp av en väldigt händelserik försäsong. Jesper Hermansson, Joel Engström, Rinat Shamsutov, Ivan Lebedev och Nicklas Gustafsson blev resterande nyförvärv att skriva på för Tillberga.

Vi alla vet att det kan ta ett tag att forma ett lag när sex nya spelare och en ny ledarstab kommer till truppen. Trots det så trodde många på slutspel för Tillberga.
Visst såg det bra ut på försäsongen. Övertygande segrar mot Allsvenska motstånd, jämna matcher mot Elitserielag, två bra matcher mot Jenisej som avslutades med en total flopp mot Vetlanda i genrepet.

Träningsmatcherna såg bra ut, men det var något annat som stack ut.
Guldet i Sapa cup. Klubbens första cupseger för A-laget.
Trots ett dåligt spelschema lyckades vi gå obesegrade ur cupen och ta hem guldet, efter seger mot ryska Vodnik i finalen.

Förväntningarna höjdes på laget efter guldet. Men premiären slutade inte som laget väntat. Förlust borta mot Bollnäs som sedam följdes upp utav två förluster till (Vänersborg, Edsbyn) innan seriens första tvåpoängare inkasserades.
Skrällen var ett faktum. Tillberga hade för första gången någonsin lyckats besegra Sandviken. Det efter en galen vändning i slutminuterna.

Därefter startade en dyster period för laget. 10 raka matcher utan poäng och det gav lite vibbar från fjolåret. Därför var det extra skönt att avsluta 2015 med en komfortabel seger borta mot Sirius som följdes upp av en seger borta mot Kungälv.
2016 innehöll väntade resultat i avslutningen av Elitserien. Höjdpunkten var definitivt winter classic ute på Hubbovallen. Perfekt väder, mycket publik och seger mot Vetlanda!

Det stod sedan klart att det skulle bli kval för vår del. Det skulle spelas mot Sirius, Ljusdal och Boltic.
3 storsegrar mot respektive lag och oavgjort mot Sirius räckte för att säkra Elitseriekontraktet. 13 poäng under grundserien och obesegrade i kvalet blev säsongens skörd. Klart godkänt, men nästa säsong hoppas vi på mer.
Nu väntar en lång försäsong innan allt drar igång igen! 

Johanna Öberg2016-03-23 21:43:38
Author

Fler artiklar om Tillberga