Lagbanner
Silly Season 2015/16: Niklas Gustafsson sista nyförvärvet inför kommande säsong

Silly Season 2015/16: Niklas Gustafsson sista nyförvärvet inför kommande säsong

Första säsongen i Elitserien är avklarad och det gick inte riktigt som det skulle. Med endast 4 poäng inspelade hamnade vi sist i tabellen, men via kvalspel mot Kungälv, Katrineholm och Nässjö höll oss kvar. Det har nu blivit dags för försäsong och silly season, här kan du läsa om alla nyförvärv och förluster.

NYFÖRVÄRV
Jimmy Jansson - Edsbyn IF
Idag (21/3) blev det klart för säsongens första nyförvärv. Det är föredetta VSK spelaren Jimmy Jansson som flyttar hem till Västerås, men denna gång för spel i TB. En bidragande faktor till valet att flytta hem var att det ska bli skönt att komma tillbaka till stan, och att han har många polare i laget. 
– TB spelar bra bandy och har väl förlorat lite väl mycket mot vad de varit värda tycker jag. För egen del hoppas jag kunna komma hem och få en lite större roll i laget och kunna bidra i framtiden, sa Jimmy till VLT. 
Kontraktet gäller säsongen 2015/16. 

Jesper Hermansson - Västerås SK
Igår (2/4) stod det klart vem som blir säsongens andra nyförvärv. Det är VSK:s Jesper Hermansson som har skrivit på för 1 år. Han satt för mestadels på läktaren den gånga säsongen,  men kommer alltså nu till TB där han kommer ha en viktig roll i laget. 
"Det är jäkligt inspirerande att komma till ett lag som verkligen vill satsa på en, jag ser fram emot säsongen vi har ett bra och ungt lag i Tillberga",  säger han han till VLT. 

Joel Engström - Sandvikens AIK
I fredags (3/4) blev det klart för ännu ett nyförvärv. Den här gången är det junioren Joel Engström från Sandviken som skrivit på ett 1+1 årskontrakt. Han kallas för "Sveriges bästa 18 åring" och har alltså nu valt att lämna Sandviken för spel i Elitserien med TB. Han beskriver sig själv som en anfallare med spetskompetenserna skridskor och skott. När Sandviken bekräftade att det skulle bli tufft för han att ta en plats i A-laget, blev valet enkelt. 
- TB har ett stort förtroende för mig trots min ringa ålder. Jag tror att jag kommer utvecklas i klubben. Jag har vunnit en del på juniorsidan så jag hoppas även kunna bidra med vinnarskalle sa Joel till VLT i fredags. 

Rinat Shamsutov - Dynamo Moskva 

Det har ryktats ett tag nu om att Rinat ska flytta hem till Västerås och vara nära en övergång till TB. Igår (1/5) blev det klart, Rinat har skrivit på ett 3 års avtal med Tillberga. 
-Det känns fantastiskt kul att vi lyckats landa den här värvningen. Rinat är en fantastisk bandyspelare med unika spetskvaliteter. En av hans stora styrkor är att skapa ytor för sina medspelare och göra dem bra. Med vårt unga talangfulla lag kommer han bli viktig för laget och dess utveckling. Det är ett lyft för hela elitserien att vi får hem en artist av yttersta klass. Vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners som möjliggjort denna värvning, sa "Zocke" till VLT. 


Ivan Lebedev - Dynamo Kazan 
Tillberga har gjort klart med sitt femte nyförvärv och även denna gång är det en spelare från öst. Ivan Lebedev senast i Dynamo Kazan är klar för TB och har skrivit ett 3-års kontrakt. - Det känns riktigt bra att det löste sig med TB Västerås. De har hittat en bra helhetslösning för mig och min familj. Laget ser riktigt intressant ut till vintern och jag kommer ge 100 procent för killarna i laget och föreningen. Jag ser fram mot att ansluta och komma in i gänget, säger Lebedev i ett pressmeddelande. 


Niklas Gustafsson - Gustavsberg IF
Han blir TB:s sista nyförvärv inför kommande säsong, Niklas Gustafsson senast i Allsvenska Gustavsberg har nu skrivit på för ett år med Tillberga. 
-Han är inte rädd för att använda kroppen. Dessutom har han bra fart och är trygg med bollen. Ambitionen är att han ska vara här längre men det handlar om att vi vill se att han trivs säger klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Oskar Robertsson - tränare
TB har gjort klart med ny tränare. Det är Vsk's assisterande tränare Oskar Robertsson som tar över efter Anders Östling. 
-Ett väldigt intressant ungt lag som gjort intressanta värvningar. Jag har spelat med en del av killarna och även sett matcher senaste säsongerna. Det är omöjligt att snacka målsättningar nu, jag har inte hunnit träffa killarna i laget. Men jag ser väldigt hög potential, säger Robertson.

Jonas Holgersson - "hjälp tränare"
Bollplank åt Oskar i vinter kommer vara Jonas Holgersson. Jonas kommer av praktiska skäl (bor i Göteborg) inte vara med kontinuerligt på plats. Tanken med Jonas är att han, utöver stöttning till Oskar/A-laget, även kommer konsulteras för TB Västerås ungdomsverksamhet och föreningsutveckling.

Daniel Kjörling - målvaktsmentor 
Som målvaktstränare kommer vi i år ha Hasse Hedin och Daniel Kjörling. Hasse har gjort ett bra jobb i många år och tanken är att Kjörling, en av Sveriges bästa målvakter när det begav sig, kommer arbeta mer som bollplank och mentor åt Rasmus och Kevin. De är unga och otroligt lovande, Daniels erfarenhet och rutin tror vi kommer betyda mycket för dem.
 

FÖRLUSTER
Fredrik Rydberg - Västanfors IF 
Fredrik kom tillbaka till TB till den gånga säsongen och gjorde 11 mål för klubben i Elitserien. Till nästa säsong är det nu klart att han inte får förnyat kontrakt.
"Om pusselbitarna faller på plats, som de ser ut att göra, finns det inte plats för Fredrik längre", säger klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson till VLT. 
Vi tackar Fredrik Rydberg för alla hans år i TB-tröjan. 

Jimmy Pettersson - slutar helt 
Jimmy kom till Tillberga 2011 och har sedan dess varit en viktigt spelare för laget. Men för ungefär en vecka sedan stod det klart att inte heller han förnyar sitt kontrakt. Jimmy har valt att lägga skridskorna på hyllan. Vi tackar även han för alla hans år i TB. 

Anders Östling - slutar som spelare men erbjuden en roll som tränare
Anders Östling kom från VSK till säsongen 2010/11 när Tillberga gick upp i Elitserien. Anders har sen dess spelat i laget och även under de senaste åren varit spelande tränare. Med 1 SM-guld och 2 VM-guld lägger nu Östling skridskorna på hyllan. Däremot har han fått ett erbjudande att ta över laget och bara vara tränare. 
Vi tackar Östling för allt han gjort i TB. 

Mattias Rydberg Skarps - oklart 
Mattias har varit en spelare som varit med i många år, men till kommande säsong fick han inget kontrakt förlängt. 
-Ett jobbigt beslut då Mattias varit lojal klubben i många år och är en otroligt bra kille. Vi har en föryngringsprocess i laget och har nu valt att satsa på andra spelare. Tufft beslut men föreningen har en linje för framtiden som man tror på sa Tobias "Zocke" Johnsson till VLT. Vi tackar Mattias för alla år i TB. 

Andreas Hammarbäck - slutar helt 
"Hammarn" har själv valt att lägga skridskorna på hyllan efter ett par säsonger i Tillberga. Anledningen beror på att hans civila jobb försvårar spel i Elitserien. 
-Tråkigt då Andreas är en bra spelare och person. Han har alltid ställt upp för föreningen, både på och vid sidan av isen. Vi har väl vetat om detta ett tag och arbetat på en annan lösning. Vi är måna om att hitta en annan roll åt Andreas i TB så vi kan ta tillvara på hans bandykunnande och ledaregenskaper sa "Zocke" i ett pressmedelande till VLT. Vi tackar Hammarbäck för hans år i TB. 

Rasmus Lindqvist - eventuellt Västanfors IF
För ett par veckor sedan meddelade klubben att Rasmus Lindqvist inte kommer spela vidare med Tillberga kommande säsong. Eventuellt kommer hans nästa klubb bli Allsvenska Västanfors. Vi tackar Rasmus för hans år i TB. 
 

FÖRLÄNGA KONTRAKT
Pekka Rintala
Martin Flodström
Anton Sjödahl
Jens Blixt
Rasmus Eriksson
Kim Barklund
Måns Engström
Tobias Eriksson
Emil Kaup
Niklas Engström
Jesper Nywertz
Jesper Flodström
Kevin Sterner
Robin Andersson

 

Johanna Öberg2015-06-12 18:28:00
Author

Fler artiklar om Tillberga