Lagbanner
Sommarbandy skola 2016

Sommarbandy skola 2016

Under fem dagar har Tillbergas årliga sommarbandy skola pågått. Fem dagar fullspäckade med isträningar, barmarksträningar och teori, för tjejer och killar i alla åldrar.

I årets sommarbandy skola deltog 120 barn och ungdomar. Både tjejer och killar, i alla åldrar, från alla håll och kanter. I från Sverige hittade vi spelare från bland annat Tillberga, Vetlanda, VSK, Sandviken, Edsbyn och Katrineholm. Förutom Sverige deltog även spelare från Ryssland, Norge, USA och Holland. 

Lägret startades i fredags (12/8) och höll på till idag (16/8). Träningsschemat var uppgjort efter ålder. Det äldsta spelarna ingick i gul-zon och de var mellan 14 och 18 år gamla. I grön-zon tränade alla som var mellan 13 och 10 år gamla. 
Båda zonerna tränade alla fem dagar. 4,5 timmar isträning, ett barmarkspass och en teorilektion om dagen stod på schemat. Isträningarna handlade både om bandy men också om skridskoteknik som konståkerskor lärde ut till spelarna. 
På teorilektionerna kom en representant från svenska bandyförbundet och en representant från domarna och informerade lite om deras områden. Det följdes upp av vanliga lektioner om etik&moral och kostlära. 
I zon-blå tränade de spelarna som var yngst. Det var 9 år och yngre. Deras schema pågick bara under helgen, det vill säga fredag-söndag. Men det var likadant uppgjort som det äldres. 

Carlforska gymnasiets matsal var hyrd under alla dagar och där serverades det både lunch och middag till spelarna, som Tillberga själva ställt upp och lagat. 
Ledarna under lägret var dels Tillbergas egna ungdomstränare men också tränare utrfrån, bland annat från Katrineholm. Rinat Shamsutov, Kevin Sterner och Joel Engström från a-laget har under alla fem dagar varit med på isen och hjälpt till. 
Förövrigt är det föräldrar och Tillbergas ungdomsstyrelse som varit med och gjort det som behövts på sidan av träningarna. 

Lucas Wrethman 15, Oskar Engström 11 och Albin Gustavsson 10 var tre TB spelare som deltog i sommarbandyn. För alla tre var isträningarna det allra roligaste med lägret. Det är första gången på is för säsongen och det är väldigt bra för alla spelare att ha den möjligheten att gå på is så pass tidigt. Men också att träffa laget och nya kompisar har varit väldigt populärt med sommarbandyn. 
Rasmus Rytter-Carpman 12, från Katrineholm är en av alla spelare som kommit till Västerås utifrån. Han valde Tillbergas sommarbandy skola för att det ligger nära där han bor. Dessutom tycker han att isträngarna varit roliga, fyspassen varit hårda och tränarna har varit bra. 
En av sommarbandyns tränare är Tomas Borg, som under vintern tränar Tillbergas 03:or och 04:or. För han har dessa dagar varit väldigt givande.

Johanna Öberg2016-08-16 22:41:39
Author

Fler artiklar om Tillberga