Lagbanner
Väntad förslut mot serieledarna.

Väntad förslut mot serieledarna.

Vi slog Sandviken trots att det var favorit tippade, däremot kändes den här förlusten väntad. Villa är ett otroligt bra lag, speciellt på hemmaplan. ”Vi är lite för kalla i båda straffområdena tyvärr” sa Jesper Nywertz efter matchen.

Förra året lagen möttes för första gången var det ett ”bottenmöte”. Nu var det tvärtom, Villa låg inför denna match på en andraplats i tabellen (en poäng efter VSK som hade en mer match spelad). Villa känns bättre i år och mycket av det beror på hemvändaren Johan Esplund. 

Hemmalaget tog kommandot direkt. Två minuter krävdes innan Rasmus Eriksson’s nolla spräcktes. 1-0 kom efter att Tillberga tappat bollen i straffområdet, Daniel Andersson tog vara på den chansen och blev matchens första målskytt. 
Minuten senare kvitterade Tillberga till 1-1. Säsongens erfarna målskytt Ivan Lebedev fick även idag skriva in sig i målprotokollet. 

2-1 målet gjordes av Jesper Eriksson som enkelt kunde skjuta in en retur. 
Vi skulle återigen få se en snabb replik. Kvittering kom bara någon minut efter Villas ledningsmål. Jimmy Jansson var det som på en hörnvariant kvitterade för Tillberga. 
Där slutade det roliga. Hemmalaget hann med att göra 3-2, 4-2 och 5-2 innan domaren blåste av för halvtid. Daniel Andersson x2 och Martin Johansson målskyttar. 

Tre måls underläge borta mot Villa är en svår uppgift att knäcka och det kändes till viss del redan avgjort. I halvtid pratade Tillberga om några detaljer i spelet och att man skulle ta några meter i försvarsspelet när Villa vände och vred så mycket. 

I och med Villas stabila 5-2 ledningen drogs tempot ner en del i andra halvlek och det dröjde 10 minuter innan nästa mål kom. 6-2 genom Villas skyttekung David Karlsson. 
Tillberga’s lagkapten Tobias Eriksson reducerade till 6-3 och öppnade ett litet hopp för bortalaget. 
Men där tog det slut. Villa var det starkaste laget den här matchen och kunde till slut vinna med en komfortabel seger. 9-3 skrevs resultatet till. 

Tillberga spelaren Jesper Nywertz gjorde idag sin första match för den här säsongen och jag fick en liten kort intervju med han efter matchen. 

Förlust borta mot Villa Lidköping med 9-3, vad är dina tankar efter matchen? 
Tyckte väl att vi spelade helt okej. Villa har väldigt mycket boll så vi får jobba enormt i defensiven. Sen har vi lägen framåt, så tycker kanske inte resultatet speglar matchen trots att Villa förde det mesta av spelet. 

Du har inte spelat så mycket hittills men av det du har sett, vad tycker du måste bli bättre i spelet (4 raka förluster -27 i målskillnad)? 
Vi måste ta vara på målchanserna vi har i matcherna, bli hetare och lite hårdare. Vi är lite för kalla i båda straffområdena tyvärr. 
Sen släpper vi ofta in någon extra boll i sista minuterna vilket inte känns roligt. 

Du gör din första match för i år, hur kändes det att återigen få lite matchtid?
Väldigt roligt! Jag har spelat några matcher med Katrineholm men tempot i Elitserien är så galet mycket högre så det var ovant måste jag erkänna. 

Målskyttar: 

Villa Lidköping: Daniel Andersson, David Karlsson x3, Lars Fall, Jesper Eriksson, Martin Johansson
Tillberga: Ivan Lebedev, Jimmy Jansson, Tobias Eriksson

 

Johanna Öberg2015-11-25 21:14:00
Author

Fler artiklar om Tillberga