Tips: Allsvenskan Södra

Nu är det återigen dags för mitt årliga tips inför årets bandysäsong, denna gång blir det allsvenskan istället för elitserien.

Tips Allsvenskan Södra:

1. Gripen/Trollhättan


Gripen missade elitserien förra året på ett fruktansvärt grymt sätt. Sirius drog in en straff i slutsedet och räddade sig kvar i finrummet. Gripen har värvat bröderna Korén och Lasse Karlsson fortsätter. Att man gjorde ett sånt bra kval förra året och med sina förutsättningar med hall osv gör att jag har Gripen som vinnare av serien. Tror även att man kan ställa till det för elitserielagen som hamnar i kvalserien. Gripen i elitserien 14/15 känns faktiskt ganska troligt!

2,3. IFK Motala/Nässjö IF

Kalla mig feg, men jag kan faktiskt inte bestämma mig för ordningen här. IFK har gjort en bra försäsong hittills med tanke på förutsättningarna och ser fruktansvärt bra ut framåt. Defensiven med nya målvakter och en ny backlinje med långtidskadade Johan Thorsson borta så känns det ändå lite oroligt i det blåvita hjärtat. Nässjö har värvat bra och har ett plus i sin hall. Att premiären är mot just Nässjö känns extra spännande! Något av dessa lag tror jag kommer ta en kvalplats till elitserien. Om man räcker till där känns väl lite tveksamt, men man ska aldrig säga aldrig!

4. Tranås BoIS

Känns som en liten outsider om plats 2-3, men under en hel säsong räcker man nog inte riktigt ända fram. Men man kan helt klart ställa till det mot lagen över i någon match!

5. Lidköpings AIK

LAIK brukar hålla till i toppen/mitten varje säsong i allsvenskan och gör det även iår! Kan låna in folk från Villa som kan ställa till det för vissa lag!

6. Frillesås

Kommer klara kontraktet!

7. Jönköping

Svåra på sin hemmabana. Man har genom åren ställt till med problem för topplagen i allsvenskan.

8. Blåsut

Borde klara sig utan kval


9-10.

Kvalplatserna tar Surte och Otterbäcken.

11-12.

Tror Åtvid får lämna allsvenskan tillsammans med Tjust.

Återstår att se hur det kommer att sluta. Det ska iallafall bli mycket roligt att följa bandyn igen. Som man har längtat!

FORZA BLÅVITT!!

Krister Selg2013-10-17 18:15:10
Author

Fler artiklar om Motala