Torsk i Uppsala

IFK lyckades inte med att ta poäng mot Sirius idag, siffrorna skrevs till 8-3 efter en hela 5-0 i halvlek.

Det blev alltså ingen tredje gången gillt för IFK Motala mot Sirius. Man har stora problem med Sirius och har iår en målskillnad på 5-18 på tre matcher mot just detta lag. En trend som kanske måste brytas redan på onsdag när man möts på Plustjänst i Motala. Samtidigt så lyckades Gripen vinna borta mot Kalix och gör att nu alla lagen står på tre inspelade poäng. Efter fem minusmål idag så ligger IFK i dagsläget på tredje plats vilket innebär allsvenskt spel nästa säsong. Dock så har vi två hemmamatcher av tre möjliga.

Vinst i två av dessa bör räcka för att rädda kontraktet. För det första gäller det att försöka ta poäng på detta Sirius på onsdag. Hoppas Putte har något ess i rockärmen att ta fram, för en förlust på onsdag vore inte alls något bra då vi måste åka till Trollhättan och vinna mot Gripen på fredag.

Denna kvalgrupp är som sagt helt öppen där alla lag kan gå upp och det är helt omöjligt att tippa. Inför denna omgång tyckte jag Kalix hade det bästa utgångsläget. Efter omgången känns det lite som Sirius och Gripen har en liten fördel. IFK måste hitta tillbaka snabbt efter denna ganska stora förlusten och göra tre bra avslutningsmatcher, annars är vi tyvärr tillbaka på bandyns bakgård igen. Men vi har fortfarande allt i egna händer och det är bara ut och köra och hoppas på att vi kan göra vårat samtidigt som man kanske i slutändan kan få hjälp av något lag med något resultat.

Om en exakt vecka vet vi svaret, må hoppas att svaret blir elitserien 2013/2014 för IFK Motalas del.

Kämpa kamrater!

Krister Selg2013-03-03 19:24:44
Author

Fler artiklar om Motala