Tre lag som slåss om kvalet uppåt i Allsvenskan norra

Tre lag som slåss om kvalet uppåt i Allsvenskan norra

Trodde aldrig på Tellus inför den här säsongen, visst jag trodde att dom skulle klara sig med god marginal från kval och dylikt men aj. Det fick jag äta upp.

Tillberga, Katrineholm och Tellus.

Den ordningen är det idag. Den 29e Januari är det mest största sannorlikhet Tellus som tar över Katrineholms andraplats på målskillnad.
Jag trodde somsagt att det mer eller mindre var klart när min artikel om att det osade kval för Katrineholm. Ack så fel jag hade, Tellus har slaktat allt sitt motstånd mer eller mindre och har digert enkelt motstånd kvar att möta i jämnförelse med vad vi Katrineholmare har kvar. Vi har Tillberga, UNIK, Tellus, Rättvik och HaparandaTornio. Bara svettigt motstånd i mina ögon.

Medans Tellus har bortsett från ÖSK och Katrineholm, nästjumbon Selånger, dubbelt möte mot Borlänge samt Boltic kvar känns det som att Tellus har oerhört goda chanser att glida hem detta (Läs:Ösa). Mycket pekar mot att Katrineholm måste bortaslå Tillberga för att sedan se Tellus som en nyckelmatch för att springa ifrån med 2 poäng. För det kvarstår somsagt en hemsk resa upp till Haparanda som avslutning på denna säsong.

Om det nu blir så att Tellus kniper en kvalplats, och eventuellt kliver upp. För starka de är dom utan tvivel med Lukas Persson i spetsen som fullkomligt öser in mål den här säsongen, han har verkligen hittat rätt. Kommer då Tellus ta den platsen? Jag vet inte riktigt hur det ser ut på den ekonomiska sidan för Stockholmsklubben men med publikunderlaget som hittar till Zinken när Tellus spelar är ju på ett blygsamt snitt av 110 personer. Finns det en extern sponsor möjligen som är villig att kasta in de kronor och ören som kommer krävas? Frågorna är många och svaren förmodligen likaså. Roligt med en tight toppstrid blir det iallafall. Oavsett utgång!

Tommy Findhé2014-01-27 11:35:37
Author

Fler artiklar om Katrineholm