Tredje raka för Villa

Villa stod för en mycket bra insats i bortamatchen mot Broberg som man vann med hela 8-2.

Broberg på bortaplan brukar vara en riktigt svår upppgift. Villa hade fem raka matcher utan seger uppe i Söderhamn innan fredagskvällens fight. Den segerlösa sviten knäckte man itu rejält kan lugnt sägas.

Efter en jämn inledning av matchen så satte Villa rejäl fart och ledde med 3-0 innan ens halva första halvlek spelats. 1-0 var riktigt snyggt där Johan Löfstedt spelade fram Johan Esplund som tråcklade sig igenom. Målvakten låg ner på isen och sprattlade som om han vore elektrifierad men kunde inte stoppa avslutet.

2-0 kom efter en fin uppåkning av Martin Karlsson som lämnade över bollen till Löfstedt som knacksköt in bollen lågt vid målvaktens bortre. Vid 3-0 så kom Felix Pherson farandes i en omställning med sådan fart att han nästan borde fått fortkörningsböter. Brobergs försvarare hade inte en chans att hänga med Felix som susade förbi samtliga innan han avslutade i mål.

Det fanns chanser till fler mål efter ett missat friläge bland annat men 3-0 i paus dög gott och väl. Tio minuter in på andra halvlek så hade målskörden fördubblats. Davva prickade in en vänsterhörna redan i första minuten. Mål nummer 1000 på elitnivå för Davva. Det är cirka 1000 mål mer än vad jag själv gjorde under min ytterst korta bandykarriär. Skapligt målsinne den mannen har.

5-0 kom efter ett snabbt frislag där Broberg inte alls var vakna. Brechen lyfte till Esplund som drog målvakten och serverade bollen på mållinjen till Jocke Andersson som väl aldrig gjort ett enklare mål. Om Jocke missat där så hade vi skickat ner honom till BK Wiking i division 2.

6-0 fick Esplund själv sätta dit efter en stark uppåkning av Joel Broberg. Hans namne, laget Broberg alltså, tog efter detta timeout för att försöka stoppa raset och det lyckades väl till viss del. Man fick till en reducering genom Jesper Öhrlund från en snäv vinkel.

Villas 7-1 var riktigt snyggt där Brobergs lag rullades upp likt ett handbollsförsvar innan Esplund kunde sätta dit sitt tredje mål för kvällen. Löfstedt fick göra Villas sista mål i denna match på pass från Esplund. Dessa herrar verkar hitta varann rätt så bra ute på bandyplanen. Matchens allra sista mål gjorde Broberg genom Martin Söderberg på en styrning med några sekunder kvar

Villa hade gott och väl kunnat göra tvåsiffrigt i denna match. Frilägen missades, bollar rensades undan på mållinjen och så vidare. 8-2 i denna på förhand väldigt svåra bortamatch duger dock så himla bra så. En mycket bra insats av Villa samtidigt som Broberg förmodligen är väldigt missnöjda med vad de presterade inför sin hemmapublik.

Johan Esplund gjorde 3+3 i den här matchen och är bättre än på länge. Den där omtalade viktnedgången han utsatte sig för inför denna säsongen verkar ha gjort honom gott. Tidigare så var han allt som en liten gräddbakelse i kroppen. Nu är han betydligt mer vältränad och det märks på hans spel också.

Johan Löfstedt skrapade ihop 2+2 och var rejält på hugget efter en mer anonym match i onsdags. Både Martin Karlsson och Joel Broberg gjorde sina bästa insatser för säsongen. Villas defensiv var snudd på klockren. Hela lagets uppträdande får fem kluckande bandyportföljer av fem möjliga i betyg. Nästa match blir på onsdag då Motala kommer på besök till Arenan.