4 - 8

Tung bortaseger för Villa
William Arvidsson klev fram mot Edsbyn.

Villa vann andra semifinalen borta mot Edsbyn med 8-4.

Efter segern hemma i onsdags så var det under lördagen dags för semifinal 2 mellan Villa och Edsbyn. Denna gång i Svenska Fönster Arena, Edsbyns hemmaplan.

Villas start på matchen blev som en våt dröm. Ledning med 3-0 efter 12 minuter borta mot Edsbyn kan få vilken surputt som helst att garva ihjäl sig. Om man inte håller på Edsbyn då förstås.

Jocke Andersson gjorde 1-0 när han tog tillvara på en sargstuds och tryckte sig in på mål. Vid 2-0 satte Joel Broberg fram bollen till William Arvidsson som smackade in mål nummer två. En 19-åring spelade fram en annan 19-åring. Härligt att se. Trean satte Jocke på friläge efter ett vackert framlyft av Johan Esplund.

Edsbyn tog timeout direkt efter 3-0 och kom ut på isen som ett nytt lag efter det. Mattias Hammarström satte två snabba reduceringar och hemmalaget kändes rejält på gång. Man hade hög aggressivitet och gick betydligt mer i djupled än i onsdags.

Villa lyckades efter några darriga minuter stoppa blödningen och tog sig in i matchen spelmässigt igen. Resten av halvleken så bytte lagen chanser med varann och det var en betydligt mer händelserik match än den i onsdags.

På övertid så laddade Johan Löfstedt för skott och fick på en gudomlig träff. Det var nästan så att målburen föll bakåt när denna projektil for förbi Edsbyns målvakt Anders Svensson. Väldigt psykologiskt mål för Villa precis innan paus.

Edsbyn gjorde också ett mål som kändes psykologiskt när man en minut in på andra halvlek satte en hörna genom Oscar Wikblad. Edsbyn öste på rejält efter denna reducering men det ledde också till riktigt sköna omställningar för Villas del. Löfstedt lyfte fram bollen till Jocke som helt fri satte 5-3. Efter detta så dippade Edsbyn lite grann och det tycktes som att Villa hade rätt så bra kontroll på skeendet.

Hemmalaget hade svårt att komma någonvart och istället gjorde Jocke vackert 6-3 på nytt pass av Löfstedt. Efter detta så kändes matchen avgjord. Löfstedt fullbordade sitt hattrick i assists när han spelade fram Davva som satte 7-3. William Arvidsson gjorde sedan 8-3 på hörna. Hans andra mål i matchen. Tänk att han bara gjort ett mål tidigare under säsongen. Snacka om att leverera i rätt stund.

Edsbyn tröstmålade på slutet så att segersiffrorna skrevs till 8-4 för Villas del. En mycket bra genomförd bortamatch och nu är man bara en seger från final. Villas lag känns verkligen brett som en ladugårdsvägg. Vilken spelare som helst kan stå för avgörande prestationer. Titta bara på William Arvidsson som går in och sätter två mål i en semifinalmatch mot Edsbyn på bortaplan.

Nu har Villa skaffat sig ett utmärkt läge att säkra en finalplats. Första chansen till detta kommer på tisdag då man har hemmamatch i Arenan. Det kan förhoppningsvis bli en kväll att minnas. Notera också att Villa då kan använda sig av Felix Pherson igen efter hans avstängning.