Två nya segrar!

IFK börjar få fart ordentligt. I lördags krossade man Tranås hemma med 11-0 och precis nyss så besegrades LAIK borta med 1-6.

I lördags var det Björn Einarsson show på XL Bygg Arena. Vetlandanyförvärvet gjorde hela sex mål och en assist och var fullständigt lysande matchen igenom. Men hela laget förtjänar stor beröm för den här insatsen. Defensiven satt prickfritt och man anfaller med många spelare i fart. Det var en fröjd att skåda för en blåvit supporter!

Idag så besegrades Lidköping på bortaplan i Sparbanken Lidköping Arena. Enligt rapporter från mvt så spelade IFK stabilt återigen och gav inte bort något till motståndarna. Att IFK inte drar på sig en massa utvisningar är nog den största faktorn till denna framgångsvåg som man nu flyter på. Det var alldeles för mycket av den varan i början av säsongen och i ärlighetens namn så tycker jag att man har ett sånt pass bra lag som inte borde behöva ta så mycket utvisningar i den här serien. Men hur som helst så går nu laget in med 8 raka segrar inför Gripen hemma på lördag. Det kommer bli fruktansvärt spännande att följa resten utav säsongen.

I skrivande stund så leder Nässjö med 1-3 i halvtid mot just Gripen. Vinner NIF den matchen så står Gripen på 24p, Nässjö 24p och IFK på 22 poäng. Det är fortfarande fördel för Gripen och Nässjö med deras poängövertag och målskillnad mot IFK, men fortsätter man i IFK att ånga på som man gjort nu så finns det stora möjligheter att passera något av dessa lag!

Hoppas verkligen på stor uppslutning på lördag. Det är grabbarna verkligen värda nu så ta er i kragen Motalafolket och besök arenan på lördag. Avslag 15:00!

FORZA IFK Motala!!

Krister Selg2014-01-06 14:07:56
Author

Fler artiklar om Motala