Tvåsiffrigt i Stinsen Arena

Åby/Tjureda tog på fredagskvällen fjärde raka segern när man besegrade förra årets seriesegrare Malmbäcks IF i Stinsen Arena i Nässjö med hela 10-1. Matchen var jämnare än vad slutresultatet säger. Åby var effektivare och två snabba mål i första minuterna i andra halvlek stängde matchen.

Matchen:

Malmbäck börjar matchen bäst och skapar ett par chanser innan vi kan göra det viktiga första målet. Filip Fransson lossar bössan och skottet tar på en försvarare och ställer Malmbäcks målvakt.
0-1 efter ca 15 minuters spel. Malmbäck kvitterar på hörna och har sedan en ypperlig chans att ta ledningen när man får ett friläge, men vår bäste spelare denna kvällen, Oskar i målet gör en fin räddning.
Kort därefter kan istället vi ta ledningen efter matchens snyggaste mål där bollen går som ett snöre mellan flera spelare och till slut är det Martin Lindqvist som lyfter in den i krysset, 1-2.
Sista 7 minuterna innan paus gör vi sedan ytterligare två mål, 1-3 i den 38 minuten och 1-4 sätter Björn Einarsson på strafff i 44 matchminuten.
Två psykologiska mål precis innan paus i en halvlek där spelet är ganska jämnt men vi är som sagt effektivare.

Andra halvlek hinnner knappt börja innan Rinaldo ökar på ledningen, 1-5 och sedan blir det direkt efter också 1-6. Om inte Malmbäck redan var knäcka av de två sena målen i första halvlek så blev de förmodligen det nu och matchen kändes nästan avgjord.
Ytterligare fyra mål från oss i andra fastställer slutresultatet till 1-10. Men Malmbäck gav inte upp och skapade en del giftiga lägen även i andra men försvaret och Oskar i målet gör det bra.
Offensivt är det många som visar framfötterna men Martin Lindqvist och Björn Einarsson förtjänar ett extra omnämnande för sina fem respektive fyra poäng.

Mål Åby/Tjureda:
Björn Einarsson 4 st, Martin Lindqvist 3 st, Filip Fransson 2 st, och Fredrik Rinaldo.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Martin Lindqvist 2 st, Andreas Haraldsson 2 st, Gustav Johansson, Filip Fransson, Pontus Sjölund, och Oskar Löfqvist.

Läs gärna referatet från matchen på Åbys hemsida HÄR!

Fortsatt jämnt i toppen av tabellen

Vi är fortfarande obesegrade efter fyra spelade matcher. Men det är otroligt jämnt i serien, Ytterligare två lag har 8 poäng precis som vi: Målilla som är tvåa, har dock en match mer spelad än oss. och trean Åtvidaberg som tillsammans med oss är enda lagen i serien som har endast vinster så här långt. Sen skuggar Stjärnan på fem poäng och Malmbäck på fem poäng, Malmbäck har dock spelat 6 matcher.
Två lag det går tungt för är BK Bore och Tjust. Jag trodde faktiskt att Bore skulle vara ett topplag i serien, så ser det inte ut just nu, Fem spelade matcher och endast två poäng., Det blev ny förlust i helgen som var då man mötte Åtvidaberg på hemmaplan, en match som jag trodde Bore skulle vinna faktiskt, Men jag hade fel, Åtvidaberg forstätter att imponera och vann med 6-2.
Även för Tjust går det tungt, även de har två poäng. Mycket nya spelare i laget och de verkar inte rikigt lärt känna varandra ännu.

Det är långt kvar och mycket kan hända, men som det ser ut just nu så kommer detta bli en uppgörelse mellan Åby, Åtvidaberg och Målilla. Det är inte omöjligt att de interna mötena dessa tre lagen i emellan kommer att avgöra. Den enda matchen som spelats där är Åbys hemmamatch mot Målilla, som slutade 3-1.
Åby är nu spellediga på annandagen, nästa match blir den 29 december mot IF Stjärnan på hemmaplan, För Åtvidaberg väntar match mot Malmbäck på annandagen, Sen är Åtvid spellediga i omgången som spelas den 29 december.
Går resultaten i dessa matche rätt väg blir det sedan en grym seriefinal den 3 januari på Kopparvallen i Åtvidaberg när Åtvid och Åby möts.
För Målilla väntar Tjust borta på annandagen, sen spelar inte de förrän den 6 januari igen.

Övriga division 1 serier

Den västra ettan leder just nu Motala U på 13 poäng följt av Derby på 12 (en match mindre spelad), och sen Katrineholm U på  9 poäng. Tror nog dessa lag tar topp tre, dock tor jag Derby kommer gå förbi Motala och knipa förstaplatsen.

Den östra leder Köping på sina 14 poäng, tvåa är Uppsala BoIS med 10. Här trodde jag att Skutskär skulle blanda sig i toppstriden, de ligger just nu lång ner i tabellen med fyra inspelade poäng, visserligen har de bara spelat tre matcher så de kanske kommer. Det känns ändå som att Köping tar hem serien

Norra och den serien jag kan minst om, leder just nu gör Selånger som jag tippade som trea, Jag hade även Karlsborg och Nyborg topp tre, (mest baserat på förra årets serie) Kankse kan dessa bägge lag blanda sig i men just nu är Snoddas BK och Söråker två respektive trea i serien. Snoddas har jag lärt mig att det är Bollnäs B-lag och att de vll upp i allsvenskan, Tror det kommer stå mellan dem och Selånger vilka som tar serien. De har spelat en gång mot varndra redan i första omgången och den matchen vann Selånger med 8-5

Västra har Vargön börjat starkt i med fyra raka segrar, även Mölndal har börjat bra, tre vinster på tre matcher, Sunvära har bara spelat två matcher, dock vunnit bägge. Otterbäcken har haft det lite tyngre, två vinster på fyra matcher. Tror Vargön tar hem det.

Kolla gärna in min tidigare artikel om hur jag trodde dessa serier skulle sluta HÄR! På något håll verkar jag få helt fel och på andra har jag bättre koll:)

Kvaldatumen har kommit

Förbundet släppte förra veckan datumen för slutspel och kval och här ser man kvaldatumen för det allsvenska kvalet. Från början var det allsvenska kvalet tänkt att bestå av två st fyra-lags grupper med dubbelmöten där sedan gruppsegraren går upp i allsvenskan, Det skulle innebära sex kvalmatcher per lag,
Men enligt schemat som kommit ut är det bara fyra matcher per lag så det verkar som förbundet ändrat  på hur kvalet kommer fungera, Är det någon som har koll så upplys mig gärna:)
Datumen som är satta är i alla fall 4 och 6 mars och sen veckan efter, 11 och 13 mars. Vet inte när alla serier slutar men den södra slutar ju helgen den 20-21 februari, och det gör allsvenskan också. Så konstigt att det sedan är nästan två veckor innan kvalet drar igång.
jaja, det visar sig väl hur förbundet har tänkt så småningom:)