3 - 2

Uddamålsförlust mot Västerås
Inga poäng mot Västerås.

Villa förlorade onsdagens bortamatch mot Västerås med knappa 3-2.

Det blev inga poäng för Villa när man besökte ABB Arena på onsdagskvällen. Hemmalaget Västerås vann en tät match med knappa 3-2 och Villa har nu endast tagit en poäng på de fyra senaste matcherna.

Första halvlek blev mållös och det var väl inte så konstigt om man såg till spelet. Det var stundtals väldigt tillknäppt och avvaktande. Villa gjorde det bra defensivt och såg till att ligga på rätt sida hela tiden och inte ta några risker. Trodde kanske att Västerås skulle ösa på lite mer framåt men de var också rätt så strama i sin offensiv.

Villas bästa chans i halvleken skapades av Martin Karlsson som tog sig förbi ett par motståndare men Andreas Bergwall räddade hans backhandavslut. Västerås hade några fler mållägen men första halvlek förblev mållös.

Det hände betydligt mer i andra halvlek. Villa tog ledningen med 1-0 efter 54 minuter när Joel Broberg höll sig framme på en retur efter bra driv och inspel från kanten av Martin Karlsson. Det var även nära ett andra Villamål när David Karlsson kom i bra läge och sköt men bollen smet precis utanför bortre stolpen.

Spelet öppnade upp sig mer och det verkade gynna Västerås som gjorde tre mål mellan matchminut 61 och 75. Först Mikael Olsson efter en tjusig genomåkning, sedan Ted Bergström när han fick träff på en studsande boll i straffområdet och till sist Stefan Edberg på lagets fjortonde hörna..

Villa slutforcerade ändå starkt och Joel Broberg reducerande efter 88 minuter men närmare än så kom man inte. Det blev lite stressigt de minuterna som var kvar och ingen riktigt het kvitteringschans kunde skapas.

En omdiskuterad situation hände vid ställningen 2-1 när Villa tyckte sig ha blivit berövade på en kvittering. Christoffer Norin avslutade inne i straffområdet och en liggande Bergwall rafsade undan bollen. Villaspelarna signalerade för mål men spelet fick gå vidare. Flera spelare var helt säkra på att bollen var över linjen och man fick tydligen även medhåll av Bergwall efteråt, men domarna ska ju se det också.

Det blev lite som i bortamatchen mot Hammarby förra säsongen när Hammarby nekades ett mål trots att bollen var inne. Ser inte domarna att bollen är innanför mållinjen så kan det inte dömas mål. Så är det ju tyvärr. Nog snackat om detta.

Defensivt så gjorde Villa en mycket bra insats. Där finns det ingenting att klaga på. Offensivt däremot så händer det inte mycket för tillfället. Fem mål på de senaste tre matcherna är ju inte så värst mycket att joddla över.

Nu väntar bortamatch mot Vänersborg på fredag innan det är dags för landslagsuppehåll.

Västerås vs Villa 3-2 (0-0)
0-1 Joel Broberg 54
1-1 Mikael Olsson (Jacob Bucht) 62
2-1 Ted Bergström (Magnus Joneby) 69
3-1 Stefan Edberg (Oscar Gröhn) 76
3-2 Joel Broberg (Johan Esplund) 89
Utv : Västerås 2x10, Villa 2x10