Underbar seger i Tranås!

Det var vinna eller försvinna från toppstriden för IFK Motala. Det såg länge mörkt ut när hemmastarka Tranås ledde matchen med 4-1.

Att vinna på Bredstorp är ingen lätt uppgift. Seriefavoriten Gripen åkte på en torsk och inför lördagens match så var jag försiktigt optimistisk då Tranås dessutom kom med tre raka segrar.

IFK fick en drömstart när #9 Tell gjorde 1-0 efter bara tre minuter. Dessvärre så kom kvitteringen omgående och Tranås drog iväg målmässigt och ledde som mest med 4-1 innan Björn Einarsson reducerade innan halvtid. Samme Einarsson gjorde 4-3 tidigt i andra men återigen gör Tranås mål ganska omgående och 5-3 var ett faktum. IFK får ett gyllene läge att återigen komma ikapp målmässigt när man tilldöms ett straffslag. Tyvärr så missar Einarsson den och hoppet började sakta att rinna ur framför elitrapporten.

Men med 20 minuter kvar så sätter Jonas Eriksson dit 5-4 och tio minuter därefter kommer också kvitteringen till 5-5 genom Folkesson.

Att ha tagit ikapp underläge till oavgjort kändes ändå ganska bra, men tror varken IFK eller Tranås var nöjda med att dela på poängen. På tilläggstid så får Eric Ågren skottläge och drar upp 5-6 i borte krysset och kort därefter blåser domaren av matchen. En helt klart imponerande lagseger och det känns helt underbart att vi är med i leken igen nu när det är annandagsbandy som gäller i nästa omgång. Lägg där till att det är östgötaderby mot Åtvidaberg, som visserligen är på jumboplats men man brukar vara bra på att ställa till det lite för IFK.

89 företag hittills är med och lägger 2kr per åskådare till Åtvidabergsmatchen. Så ta med släkt och vänner och var med och stötta IFK till två nya poäng samt vara med och bidra till lite extrapengar till föreningen!

Avslag är 16:00, hoppas vi ses då!