Lagbanner
Förlust mot finska Akilles
Jonas Aronsson omringad av det finska försvaret

Förlust mot finska Akilles

Det blev ännu en förlust mot finskt motstånd. Akilles Borgå blev för svåra när vi inte fick stopp på deras kontringar.

Inte en helt enkel match att förstå och skriva något klokt om. När jag gick runt och pratade med folk på plats så var meningarna delade om vad som fattades. Efter matchen var det än mer spretigt med åsikterna. 

Så jag går fullt ut på vad jag själv tyckte denna gång. Vi ägde mycket boll och försökte spela oss igenom ett kompakt finskt försvar som ställde upp sin köttmur på mittlinjen. Vi lyckades då och då ta oss igenom och skapa hörnor och lite oreda framför deras mål, men ack så ineffektiva vi var. Jag tror personligen att vi inte var tillräckligt kollektivt matchfokuserade och i frustrationen som då kom som ett brev på posten gjorde oss mindre påhittiga i anfallsspelet. 

Av vårt eget spel kan man ändå dra slutsatsen att vi har ett bra lagspel med goda uppspelstankar och framför allt, vi vill och kan äga boll. Nästa pusselbit är att få fram fler verktyg och nycklar för att komma igenom ett lag som ställer upp en försvarsmur på mittlinjen.

Akilles gjorde det bra och visade effektivitet i sina chanser och det är inte helt otroligt att vi får se denna matchtyp under serien, kanske redan i premiären!

Vi hade tre inlånade juniorer från vårt avtal med IKS med idag, varav två fick speltid på isen. Kul att se dem prestera bra idag. 

Personligen saknade jag slitvargen Blücher idag, han behövs för att röra om i motståndarförsvaret.

Nu återstår bara en match innan seriepremiären, allsvenska Tellus om en vecka. Jag tycker vi är på rätt väg och helt övertygad om att det blir en rolig och spännande säsong!

Mikael Johansson2015-10-24 17:55:00
Author

Fler artiklar om UNIK