Fler nyförvärv till UNIK - Elebring & Ortman
August Elebring (tv) Foto: Erika Häggström, Jerker Ortman (th) Foto: Mikael Johansson, Fotomontage: Mikael Johansson

Fler nyförvärv till UNIK - Elebring & Ortman

Nu har August Elebring och Jerker Ortman anslutit till klubben.

Den meriterade försvarsklippan August kommer närmast från IFK Motala där han spelat i två säsonger men innan dess har han spelat i U19-landslaget och i Elitserien med Hammarby bl.a. under 2013, det året de tog SM-guld. August spelar normalt back/libero och har redan anslutit till träningstruppen.
- Det känns bra efter den första träningen, verkar vara ett bra gäng. Schysst spel, men samtidigt utrymme för temperament, säger August till webbred efter hans första träning med laget. Han har inte tränat under Kjell Edberg förut, men säger att
- Kjell är riktigt stor i Motala, så det är klart att jag har fått höra en hel del om vem och hur han är.

Jerker är mittfältare som närmast kommer från Lidköpings AIK (LAIK) och hans största merit hittils är JSM-final med elitserieföreningen Villas J20-lag. Flyttlasset har precis anlänt till Uppsala och Jerker anslöt till träningstruppen på måndagen.
- Det här är nytt och spännande och jag tycker att UNIK har något bra och stort på gång, säger Jerker som kommentar till hans nya klubb. Tränare Edberg är nöjd med nyförvärvet och konstaterar att han fått en lovande skridskostark mittfältare som kan bli något stort.
- Han kommer att märkas i vinter, säger Kjell Edberg.

Både August och Jerker kommer att bo och studera i Uppsala. Välkomna båda två, säger vi på webbred

Mikael Johansson2016-08-16 22:12:59
Author

Fler artiklar om UNIK