Ett steg framåt gav poäng på Lugnet
Andreas Werner stod för två assist idag (Arkivbild) Foto: Mikael Johansson

Ett steg framåt gav poäng på Lugnet

Återigen en match med en lysande inledning men tyvärr inte riktigt med den skärpa i avsluten som behövs för att ta med sig båda poängen hem.

Dock ska sägas att det var länge sedan vi tog poäng på Lugnets IP, mycket länge sedan. Så en poäng med oss hem är bra!
Jag fick tag på tränare Edberg på bussen hemåt och han var inte ledsen för att vi inte fick med oss båda poängen.
- Vi gör det jättebra idag, med flera ordinarie spelare borta pga skador så gör vi ändå en bra match.

Senast i raden av skadade spelare är Erik Vikholm och han fick finna sig i en något annorlunda upplevelse, att se en bortamatch från läktaren
- Lite nervöst och frustrerande att stå vid sidan av idag. Men vi gör en bra insats, precis som vår inledning mot Ljusdal senast men denna gång fick vi lite större utdelning på våra chanser.

I första halvlek var det UNIK som hade det mesta av spelet och skapade flera chanser att ta ledningen. Men ändå var det mållöst i halvtidsvilan. I andra halvlek lyckades Falu BS ta över mer och mer.
- Men vi vek inte ner oss, även om Falun pressade på, säger tränare Edberg.

UNIKs mål kom på två målvaktsreturer, båda efter skott från Andreas Werner. Först ut var Johan Ohlström följt av Samuel Heeger.
- Det gäller att vara där bollreturerna dyker upp och extra kul att Heeger får göra sitt första allsvenska mål idag, säger tränare Edberg. Jag frågar även om han vill lyfta fram någon lagdel eller spelare lite extra från matchen och får ett snabbt svar
- Jeppe räddar oss idag, han gjorde en toppmatch. Men alla jobbade hårt idag och håller upp spelet.

Tyvärr fick Jonas Tjomsland kliva av isen med en skada efter dryga halvtimmen, och just nu är det oklart om hur allvarligt det är.

En annan sak som man kan notera är att vi vann hörnstatistiken idag med 7-5. Tyvärr kom det inget mål från våra hörnor.
- Båda lagen hade mycket bra hörnrus idag, vi visste vilka Faluspelare som skulle skjuta och de visste vilka av våra som skulle skjuta.

Summa summarum, vi gjorde återigen en bra match och fick med oss en pinne hem. Och det lär bli flera. Vi har ett bra spel och hårt kämpande spelare, eller som Erik Vikholm uttryckte det hela
- När vi får ihop det så är vi riktigt bra! 

Mikael 2016-11-20 00:03:46
Author

Fler artiklar om UNIK