Lagbanner

Förlust mot Katrineholm, laget under isen i första

Det var full rulle från första stund. Katrineholm kunde sakta men säkert gå ifrån i målprotokollet under första halvlek, vi hade inget att sätta emot.

I andra blev det en annan matchbild än i första halvlek och äntligen kunde vissa välkända spelkomponenter skönjas i de för dagen vit-blåklädda UNIK-spelarna. Men tyvärr räckte det inte hela vägen idag.
Matchen hade alltså två ansikten, första och andra halvlek. Men båda tillhörde Katrineholm. De spelade smart och kunde hålla undan för ett decimerat UNIK. Jo just det, vi fick ytterligare ett rött kort idag. Niklas Andersson drog på sig ett lindrigt matchstraff mitt i en period när vi lade mycket energi på vad domartrion sysslade med istället för vad vi själva höll på med, eller inte höll på med.

Självklart tog jag även pulsen på tränarduon Stefan Tranblom och Erik Sundin. Jag fångade dem efter att de hade fått smälta både förlusten och en eller flera hamburgare från den lokala BK-grillen. De var fortfarande mycket sammanbitna när jag frågade vad de sa till spelarna i halvlekspausen. 
- Nja, vi undrade bara om vi skulle åka hem på en gång eller åtminstone gå ut och jobba i en halvlek.
Här går det inte att ta miste på undertonerna av ilskan och besvikelsen hos de båda tränarna när de beskriver de perfekta omständigheterna med Annandagsbandy och dryga 1 700 på läktarna. Det gör det hela ännu tråkigare.

Själv tycker jag att vi ryckte upp oss i andra halvlek och bjöd på några delikatesser och jag är frestad att ta den enkla vägen och tänka "nu glömmer vi den här matchen och tittar framåt". Men jag hoppas inte laget gör det, för något är inte riktigt rätt. Det är något som inte stämmer och det är bara laget själva som kan reda ut det. 

 

Mikael Johansson2015-12-27 19:38:00
Author

Fler artiklar om UNIK